MEJDAN U BÁRTY! Kvůli Johnovi zasahovala policie! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

MEJDAN U BÁRTY! Kvůli Johnovi zasahovala policie!

Vít Bárta
Vít Bárta (Aha! – Alexandr Malachovský)

U ministra dopravy Víta Bárty a jeho manželky, místopředsedkyně Sněmovny Kateřiny Klasnové, se včera konal sedánek Věcí veřejných (VV).

„Mají to jednou začas, obvykle u Bárty doma, když má čas,“ řekl Aha! zdroj z ministrova okolí. A děly se věci! Zasahovala dokonce policie!

Už kolem čtvrté hodiny odpolední začaly do domu proudit davy prominentních »véčkařů« včetně poslankyň Kristýny Kočí a Lenky Adrýsové.

Vyvstávala otázka: ukáže se i samotný šéf strany Radek John? Nakonec se všichni dočkali. Už za tmy totiž také přijel k Bártovi na mejdan. Ne ale osobním vozem či hromadnou dopravou jako ostatní, ale ve své vládní »audině« s majáčkem, bodyguardem a navíc v doprovodu policejního vozu! Zmatku využila Kateřina Klasnová s poslankyní Karolínou Peake, nasedly do taxi a odjely.

Policisté, kteří přijeli s ministrem, se pak jali lustrovat přítomné novináře. „Je to naše právo, jelikož se vyskytujete v okolí chráněné osoby,“ vysvětlovali. Ani jejich profesionalita a odměřenost ale neodpověděly na jednu otázku: proč má ministr zapotřebí kromě vždy přítomného osobního strážce jezdit ještě s policisty v zádech?

Exministr vnitra a poslanec Martin Pecina (ČSSD): Za mnou policejní vozy nejezdily!

789548:gallery:true:true

Exministr vnitra vlády Jana Fischera Martin Pecina (ČSSD) proslul jako »těžkooděnec«, který dbal o svoji bezpečnost, a dokonce kvůli tomu neváhal investovat do lepších vozů. Aha! ale potvrdil, že se nenechal doprovázet policisty jako současný ministr vnitra Radek John (VV).

Když nás kvůli fotografování ministra Johna legitimovali policisté, řekli, že je to kvůli jeho statutu chráněné osoby. Co to znamená?
„Chráněnými osobami s vyšším stupněm ochrany jsou prezident a premiér, pouhými chráněnými osobami jsou pak ministři včetně právě ministra vnitra, a to ne ze zákona, ale z nařízení vlády. Také sem patří předsedové obou komor.“

Z praktického hlediska to znamená co?
„Že mají přidělen automobil s majáčkem, vůz řídí šofér a s nimi jede i ochranka.“

A je běžné, aby služební automobil měl v zádech policisty?
„Ano, ale ne v »pomalovaném« voze. Využívali jsme to například při doprovodech zahraničních delegací nebo pokud jsme uznali, že to je třeba. Šlo ale vždy o zvláštní příležitosti.“

Je podle vás normální, aby – podle vaší terminologie – »pomalovaný« vůz provázel ministra na soukromou akci a lustroval přítomné?
„Na to, že lustrují lidi v okolí, mají právo. Otázkou je, jestli je to zapotřebí. Já si rozhodně nepamatuji, že by se něco takového dělo za mě. I mě novináři fotografovali, ale já jsem asi nebyl tak zajímavý jako pan John.“



Přečtěte si
illis
13. 1. 2011 • 21:24

stomatologa, dost mladý, ale zuby v háji.

spassvogel
13. 1. 2011 • 15:44

Další článek ve stylu jedna paní povídala ... I kdyby tam ten mejdan měl, jako že si myslím, že to je celé jenom jeden velký blábol, tak co?

kubik25
13. 1. 2011 • 15:41

Kde berete informaci že se tam pařilo??? Zase si vymýšlíte alternativní realitu chudáčci jen abyste mohli mít senzační titulky. Podle vyjádření pana Bárty šlo o pracovní přípravu. A jemu věřím víc než vaší tlachně!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.