Klíč k hubnutí je jednoduchý: Stačí se mít víc ráda! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Klíč k hubnutí je jednoduchý: Stačí se mít víc ráda!

S úsměvem zhubnete snáz.
S úsměvem zhubnete snáz. (Profimedia.cz)

Samozřejmě že se při hubnutí neobejdete bez změny jídelníčku a pravidelného pohybu.

Chce to ale ještě něco navíc! Trochu více optimismu a sebelásky. Bez pozitivního přístupu je marná i sebelepší dieta. Ptáte se, jak se máte mít víc ráda i s kily navíc? Je to jednoduché.

Napište si své klady

Na papírek napište 10 věcí, které na sobě máte nejvíc ráda. Stačí i zdánlivá drobnost, třeba způsob, jakým se smějete, velkorysost, s jakou tolerujete prohřešky ostatních... Pak napište 10 věcí, které na vás obdivují ostatní. Tedy všechny komplimenty, které vám řekli vaši nejbližší. Papír pečlivě uschovejte a vytáhněte ve chvíli, kdy o sobě začnete pochybovat.

Mějte ráda své tělo

Při hubnutí se člověk často upíná jen na ty tělesné partie, které nesnáší – velký zadek, vystouplé břicho… Udělejte místo toho pravý opak. Podívejte se na sebe do zrcadla a řekněte si, co se vám na sobě líbí, třeba krásně lesklé vlasy, štíhlá lýtka či mandlové oči.

Zamyslete se nad cília odměňte se

Najděte si místo, kde budete mít klid. Pohodlně se usaďte. Zamyslete se nad tím, proč chcete zhubnout. Představte si, jak budete vypadat, až budete mít kýženou váhu, jaké šaty si koupíte. Pak si na papírek napište krátkodobé cíle (koupit si ty krásné šaty na léto), střednědobé cíle (vypadat ve čtyřiceti lépe než ve dvaceti) a dlouhodobé cíle (být přitažlivá a cítit se příjemně). A poté si napište odměny. Denní (bylinková koupel, pedikúra), pro případ, když něco shodíte (masáž, nová rtěnka, nové oblečení) a zcela mimořádné – to až se vám povede zhubnout úplně.

Denně posilujte sebedůvěru

Jak překonat dny, kdy se vám hubnout moc nedaří? Stačí dodržovat tři zásady.

1. Pokud se objevují pochybnosti typu: „Nezhubnu. Vždycky jsem přece byla baculka,“ dejte jim stopku. Prostě si těsně před svým obličejem představte výstražné STOP.

2. Každé ráno se pochvalte. A každý večer při čištění zubů si zopakujte tři věci, které se vám ten den povedly, a tři věci, kterých si nejvíce vážíte (třeba zdraví, partner, pohodlná postel).

3. Vybavte si sebevědomou a úspěšnou osobu, kterou obdivujete, a trochu ji okopírujte. Třeba tím, že se podobně obléknete.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.