Osud krav, které zachránilo Aha!: Zasáhnou úředníci! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 17. dubna 2024

Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie

Osud krav, které zachránilo Aha!: Zasáhnou úředníci!

Do případu se už vložili veterináři.
Do případu se už vložili veterináři. (Aha! – Alexander Malachovský)

Hladové stádo skotu, kterému Aha! ve čtvrtek přivezlo na posilnění 150 kg ječného šrotu a hroudy soli, se nadále potuluje po Dolní Lomnici u Prahy.

Místní obyvatelé se volně pobíhajících krav a velkých býků obávají. Co bude dál?

Majitel stáda musel kvůli majetkovým problémům opustit statek a vysílená zvířata se už několik měsíců sama potulují po okolí. Přestože trpí hladem a zimou, starosta se prý »kvůli kravám nepřetrhne«.Aha! tedy na zvířata upozornilo i další úřady.

„Vyvineme tlak na obec s rozšířenou pravomocí, tedy Říčany, aby zvířata majiteli odebrala a umístila je do vhodných podmínek. Nabídneme jí k tomu pomoc,“ slíbil Aha! ředitel středočeské veterinární správy Zdeněk Císař.

Přečtěte si
cherilyn
13. 1. 2011 • 11:35

Pan Bauer (majitel stáda) má platnou nájemní smlouvu o pronájmu pozemků a nový majitel pozemků ji musí respektovat. A musí panu Bauerovi umožnit přístup na farmu. A zaplatit elektrozařízení, které mu rozbil. Nyní chtějí býky odvézt na jatka a krávy někam přestěhovat, takže ten darebák a zločinec, tj. nový majitel pozemků, vyhrál. Vyštval stádo pryč. Tipnu si, že právě on vás kontaktoval, jak prý "stádo trpí", a přitom jim škodil on sám.

cherilyn
13. 1. 2011 • 11:28

jenže třeba až za dva roky! Každý chce žít, i kravička! Pan Bauer říkal, že on je na jatka nechce poslat! Stádo mělo možná trošku hlad, ale nebylo vychrtlé a podvyživené, veterináři je proto nemohou zabavit a zbytečně zabít na jatkách. A ujišťuji vás, že i nejlepším chovatelům se stává několikrát za rok, že kravičky i přes ohradník utečou a procházejí se třeba i po vesnici. To je přece venkov. Kravičky jsou hodné, nikomu neublížily, žádný skutečný důvod ke stížnosti na ně nebyl!

cherilyn
13. 1. 2011 • 11:18

Včera to bylo ve zprávách na ČT. Nikoho jste nezachránili, jen jste pomohli kravičkám do hrobu! Protože všechno bylo jinak, což jste se neobtěžovali zjistit! Pan Bauer (majitel stáda) má řádnou nájemní smlouvu, ale nový majitel pozemků mu dvakrát roztloukl kladivem elektroměr a díky tomu nefungoval elektrický ohradník. Také panu Bauerovi bránil vstoupit na pozemky, takže nemohl připravit krmivo na zimu! Nový majitel pozemků se chtěl kraviček zbavit a s pomocí AHA se mu to podařilo!

moncicacka
9. 1. 2011 • 11:57

abstergo
8. 1. 2011 • 23:12

Aha díky, snad už se něco bude dít!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.