Pohřeb legendárního hlasatele Miloše Frýby: Dorazila jen hrstka jeho kolegů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Pohřeb legendárního hlasatele Miloše Frýby: Dorazila jen hrstka jeho kolegů!

Katafalk s rakví zdobily věnce od manželky a dětí. Jeden z věnců byl od ředitele České televize, kde Frýba léta pracoval. Jiří Janeček se však obřadu nezúčastnil.
Katafalk s rakví zdobily věnce od manželky a dětí. Jeden z věnců byl od ředitele České televize, kde Frýba léta pracoval. Jiří Janeček se však obřadu nezúčastnil. (Aha! – Alexander Malachovský)

S legendárním televizním hlasatelem Milošem Frýbou (†65) se včera přišlo rozloučit jen několik desítek smutečních hostů.

Nová obřadní síň na Olšanských hřbitovech nebyla ani zdaleka plná. Vždyť i z řad bývalých kolegů – programových hlasatelů Československé televize – dorazili jen čtyři... Marie Retková (59), Saskia Burešová (65), Klára Doležalová (37) a Petr Lesák (37).

Frýbova největší kamarádka Marta Skarlandtová (63) na pohřbu chyběla. „Mrzí mě, že si ti lidé nenašli chviličku, aby se s Milošem přišli rozloučit, to je morální povinnost,“ řekla deníku Aha! Burešová a očividně tak narážela na své bývalé kolegy.

S omluvenkou se vytasil i Alexandr Hemala, který se v době obřadu nacházel ve Frankfurtu nad Mohanem. „Vzali jsme si s manželkou Vlastičkou svíčku a před chvílí jsme ji zapálili v kuřárně na letišti, kde jsme na Miloše společně zavzpomínali,“ omlouval se Hemala, který zrovna odlétal na dovolenou na Seychelské ostrovy. „Se smrtí při plánování dovolené nepočítáte,“ povzdychl si.

Mnohem překvapivější než nepřítomnost dlouholetého kamaráda Hemaly byla absence Frýbovy kamarádky Marty Skarlandtové. „Ani nevím, jestli měla v plánu na ten pohřeb jít,“ krčil rameny její bratr a ředitel Divadla Ungelt Milan Hein.

Přitom právě Skarlandtová byla jediná z kolegů, o které Frýba v rozhovorech často mluvil s tím, že se i po jeho odchodu do důchodu v roce 2008 scházejí a společně hrají pro děti loutkové divadlo. Jejich rodiny se často navštěvovaly i na Martině chalupě v jižních Čechách.

Frýba, který po odchodu z obrazovky v roce 1990 až do roku 2008 pracoval jako režisér dne, zemřel 30. prosince na následky mrtvice. „Jeho zdravotní stav ale nebyl tak špatný, vždyť i přestal kouřit,“ vzpomínala před zahájením obřadu Frýbova manželka Jiřina, kterou podpíral syn Tomáš a dcera Lenka.

Lítost při zajíždění rakve za oponu pocítily i Marie Retková a Saskia Burešová, které se přišly rozloučit nejen s kolegou, ale i mužem, jenž dokázal na jejich tvářích vyvolat úsměv. „Byli jsme si vždy velmi blízko – nejen jako moderátoři. On i když působil seriózně, byl velký vtipálek a takového si ho uchovám v paměti,“ řekla deníku Aha! Burešová, která se s Frýbou naposledy setkala před dvěma lety, před jeho odchodem do důchodu.

Plánoval, jak si konečně začne užívat života, který mu připravil mnoho nástrah, ať už v podobě těžké autohavárie, či mrtvice, kterou  prodělal. „Budu hlídat malou vnučku, vozit kočár,“ těšil se ještě před rokem. Jenže osud tomu chtěl jinak a legendární hlasatel zemřel dřív, než  by si on sám a jeho okolí přálo.



Přečtěte si
gambusino
8. 1. 2011 • 15:23

Bohužel člověk už dnes nic neznamená.Zvítězily peníze,moc,sláva!Je to smutná doba a lidstvo směřuje do ,,pekel".

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.