Velký přehled kalorických hodnot: Díl 2.! Hubněte i při nákupech... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Velký přehled kalorických hodnot: Díl 2.! Hubněte i při nákupech...

Při sexu spálíte za 30 min. 3408 kJ
Při sexu spálíte za 30 min. 3408 kJ (Aha! – Martin Pekárek)

Chcete zhubnout? Hýbejte se, omezte příjem energie, jezte menší porce, a hlavně pravidelně – 5krát denně!

Takové jsou 3 základní rady dietologů. Včera Aha! přineslo jedinečný přehled energetických hodnot potravin. Dnes se budeme věnovat pohybu. Víte, že místo návštěvy posilovny stačí, když si důkladně vygruntujete byt? A že energii spalujete i při odpočinku – válení se na gauči, nebo dokonce nakupování?

„Opravdu lze říci, že i při úklidu můžete zhubnout. Hýbete se, jde o výdej energie. Při shazování nadbytečných kilogramů však musíme mít na mysli nejen výdej, ale i příjem energie. Výdej musí být vyšší, než příjem,“ uvádí nutriční terapeutka Jaroslava Komárková.

Drhnutí podlahy či luxování můžeme podle ní do výdeje energie započítat. Měli bychom si ale udělat čas i na posilovnu, jógu či zdravotní tělocvik. „Pravidelným cvičením zformujete postavu, doporučuji se proto na počátku cvičení přeměřit a po měsíci měření zopakovat. Bude to skvělá motivace. A alespoň prvních několik lekcí cvičte pod dohledem trenéra. Vyvarujete se tak nesprávných návyků, které mohou způsobit bolesti zad i hlavy,“ dodává Komárková.

Bolíli vás záda už nyní, uvidíte, že po měsíci dvou budou potíže nejméně o 50 procent mírnější.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.