Kauza »strašidelného« domu nedaleko Dukovan: Koupil ho ČEZ! A dělá v něm pokusy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Kauza »strašidelného« domu nedaleko Dukovan: Koupil ho ČEZ! A dělá v něm pokusy!

Fotografie
Fotografie (internal)

Zvláštní osud má rodinný dům ve Lhánicích na Vysočině, v kterém údajně strašilo a ozývaly se podivné zvuky (deník Aha! informoval).

Koupila ho společnost ČEZ a teď v něm provádí pokusy! Rodinu Fajmonových několik měsíců sužovaly podivné zvuky a vibrace. Nepřetržité hučení připomínalo zvuk rotující turbíny. Majitelé se desítky nocí nevyspali, hroutilo se jim zdraví, v kuse jim třeba tekla z nosu krev.

Když domek nabídli k prodeji, dlouhou dobu se jej nemohli zbavit. Objekt nakonec koupila až společnost ČEZ, provozující nedalekou Jadernou elektrárnu Dukovany, která prý podivnosti v objektu způsobovala. „Skutečně jsme si potvrdili to, co jsme si mysleli, a sice, že strašidelný zvuk pochází z jaderné elektrárny, konkrétně z jejích transformátorů,“ uvedl Aleš Jiráska z Národní referenční laboratoře, která měření ve Lhánicích prováděla. „Byli tam ale i senzibilové, kteří tvrdili, že to zaručeně způsobují duchové a nadpřirozené síly,“ dodal jeden z obyvatel Lhánic.

Malý domek tak nyní slouží k výzkumným a vědeckým účelům. Kolik rodina od elektrárenské společnosti dostala, nesdělila. ČEZ ale Fajmonovým podle místních zaplatil normální tržní cenu, tedy částku okolo dvou milionů korun. Domek byl zrekonstruovaný a pěkně zařízený, teď si ale rodina pořídila nedaleko nový, ve kterém už má klid.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.