Křížence Bohouška (3) srazilo auto, a tak... Má novou kyčel! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Křížence Bohouška (3) srazilo auto, a tak... Má novou kyčel!

Bohoušek se má už čile k světu.
Bohoušek se má už čile k světu. (Pro Aha! – Jan Čada, ara)

Kříženec jezevčíka Bohoušek (3) neměl už nikdy chodit.

Před časem ho srazilo auto a pochroumalo mu pánev a kyčel, a to ho téměř odsoudilo do předčasného invalidního psího důchodu. Jenže díky netradiční operaci a cvičení je teď zase plný života.

Zdálo se jisté, že už nikdy nebude běhat jako jeho kamarádi. Nikdo o něj nestál, a tak se přechodně ocitl ve zlínském útulku. Jenže těžce zraněného psa, určeného spíše k utracení, se ujali šikovní veterináři. Po náročné operaci mu zachránili život, zbavili ho bolestí a především mu unikátně implantovali nový kyčelní kloub – totální endoprotézu kyčle, která se běžně provádí u lidí.

„Byl po operaci smutný, kulhal, ale nedal se přehlédnout,“ vybavuje si první kontakt s budoucím novým členem rodiny Veronika Klímová (25) z Kroměříže. Právě ona se stala novou majitelkou a pravidelným rehabilitačním cvičením Bohouška postupně zbavila jakýchkoliv problémů. Že má umělý kyčelní kloub, už nepozná vůbec nikdo...

Rentgen nožičky s umělým kloubem.

Přečtěte si
rebelado
5. 1. 2011 • 14:28

držím pejskovi palečky

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.