Alena (81) a Karel (81) Kovářovi z Teplic: Prstýnky si vyměnili po 60 letech! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Alena (81) a Karel (81) Kovářovi z Teplic: Prstýnky si vyměnili po 60 letech!

Manželé si po šedesáti letech opět vyměnili prstýnky.
Manželé si po šedesáti letech opět vyměnili prstýnky. (ČTK/ Miroslav Rada)

Tolerance, štěstí, nesobeckost a dobrý výběr! To vše údajně stojí za diamantovým manželstvím Aleny (81) a Karla (81) Kovářových z Teplic. Manželé se brali na konci prosince přesně před 60 lety a teď si svůj slib lásky slavnostně zopakovali na místní radnici. Sváteční obřad řídil primátor Jaroslav Kubera.

Mladinká učitelka na základní škole Alena si tehdy řekla své ano s vojákem Karlem za velmi pohnutých okolností v nejtvrdším stalinistickém režimu.

„Požádal jsem svého velitele, jestli bych se směl ženit v civilu. Jenže mi vynadal, že to je pohrdání armádou a co že se to vůbec opovažuju,“ vzpomínal Karel Kovář. Velitele ale neuposlechl a svou milovanou si i díky shovívavosti oddávajícího úředníka vzal bez uniformy.

„Aby se to nikdo nedozvěděl, museli jsme se vzdát i svatebních fotografií,“ dodal Karel.

A jak vypadá základ dlouhého manželství? „Aby vztah dlouho vydržel, musí si člověk dobře vybrat, být tolerantní a mít i štěstí,“ shodli se manželé.

Obřad vedl primátor Teplic Jaroslav Kubera.

 

 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.