Unesená Natascha: Za týden vydělala 28 milionů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Unesená Natascha: Za týden vydělala 28 milionů!

Natascha Kampusch
Natascha Kampusch

VÍDEŇ – Rakušanka Natascha Kampusch (18), která strávila osm let v zajetí únosce, vydělala na svém příběhu za týden v přepočtu 28 milionů korun!

Právě tolik jí totiž za exkluzivní práva na první rozhovory a fotky daly časopis News, deník Die Kronen Zeitung a rakouská televize ORF, která pak interview s unesenou dívkou prodala dalším 120 stanicím z celého světa, mezi nimi i České televizi. Natascha už má i svého mediálního agenta, který eviduje dalších 300 nabídek na zpracování jejího osudu – formou knihy, seriálu v televizi nebo fi lmu. Ozval se už také Hollywood, a dívka, která byla od svých deseti let zavřená ve sklepě bez oken, se tak možná stane i hereckou hvězdou...

Natascha Kampusch: Odpovědi na otázky, které v televizi nezazněly
Bude někdy schopná milovat muže?

Miliony diváků v celé Evropě sledovaly první televizní rozhovor, který poskytla Natascha Kampusch (18) – rakouská dívka, jež strávila osm let v zajetí se svým únoscem. Interview odvysílala rakouská stanice ORF ve středu, čeští diváci jej měli možnost sledovat ve čtvrtek na programu ČT 2. I přesto, že rozhovor trval 40 minut, zůstaly některé otázky nezodpovězeny. Tak třeba…

  • S kým si během rozhovoru vyměňovala pohledy?
    Neustále se dívala doprava. Seděl tam psychiatr Dr. Friedrich, který během jejích odpovědí přikyvoval.
  • Proč to někdy vypadalo, že odpovědi na otázky odříkává zpaměti?
    Některé pravděpodobné otázky Natascha předtím konzultovala se svou poradkyní. Někdy ale odpovídala spontánně a občas jí vyhrkly z očí slzy.
  • Kde nyní bydlí?
    To nikdo neví. Policie ji stále drží pod ochranou na neznámém místě. Jedním z důvodů je, že se zatím nechce příliš setkávat se svými rodiči. Večer předtím, než byla unesena, se totiž rodiče ošklivě pohádali. A po jejím únosu se rozešli, teď její otec dokonce pomlouval její matku v novinách, že za únos mohla ona.
  • Bude moci někdy milovat muže jako normální dívka?
    Bude to těžké. Od svých deseti strávila dalších osm let ve sklepě. Neprožila zážitky spojené s láskou, jako třeba první polibek nebo první zklamání. Jediným mužem, se kterým přišla do styku, byl psychopatický únosce Wolfgang Přiklopil, který ji navíc zřejmě znásilňoval.
  • Co dělala, když byla nemocná?
    Nemocná naštěstí často nebývala. „Nemohla jsem se od nikoho nakazit,“ říká. „Měla jsem lehké problémy se srdcem, můj únosce mi ale vůbec nepomohl, naopak mě pak začal ještě víc sekýrovat a nechal mě tahat těžké věci.“
  • Co má s očima? Na krátký okamžik zavírá oči, když se potřebuje soustředit.
    „Pálí mě oči,“ stěžovala si během interview, což je ale u člověka, který prožil osm let života v temném sklepě, pochopitelné.
  • Jaké otázky nesměly během rozhovoru padnout?
    Nesmělo se mluvit o dni únosu, o jejím dětství, o znásilnění a o vztahu k jejímu únosci Wolfgangu Priklopilovi. Otázky, které byly příliš intimní, před rozhovorem Natascha vyškrtla.
  • Proč měla na hlavě fialový šátek?
    Skrývala pod ním účes, barvu a délku vlasů, aby ji lidé později nemohli tak snadno poznat.
  • Proč mlčí matka mrtvého únosce?
    „Můj Bub se vždy choval normálně,“ řekla jeho matka Waltraud Priklopil (64) časopisu News. Od té doby ani slovo. Prostě se nedokáže vyrovnat s tím, že byl její milovaný »Wolfi« násilník.
  • Proč s jeho matkou Natascha tak moc soucítí?
    Má citlivé srdce a dovede pochopit, jak musí Priklopilova matka trpět. Také si vyčítá, že svým útěkem nepřímo přiměla únosce k sebevraždě.
  • Co bude Natascha dělat teď?
    Udělá si maturitu, pak chce studovat. „Psychologii, žurnalistiku nebo práva. Také jsem vždy chtěla být herečkou, protože mě hodně zajímalo umění,“ říká.
  • Jak se popere se zájmem médií?
    Už nyní je nejslavnějším člověkem v Rakousku. Má už i mediálního agenta, který eviduje na 300 nabídek na zpracování jejího osudu – formou knihy, seriálu v televizi nebo filmu. Ozval se už i Hollywood, aby si zahrála nějakou roli.
  • Má na herectví talent?
    Podle jednoho německého režiséra ano. Má hluboké citlivé oči a oduševnělý obličej s dobrou mimikou.

9.9.2006

Natascha Kampusch: Chtěla jsem ho zabít sekyrou!
Unesená Natascha: Pravda o životě ve sklepě hrůzy!
Unesená Natascha: Čeká dítě se svým trýznitelem?!
Unesená Natasha: Strach z vlastních rodičů!
Šokující příběh dívky, kterou šílenec 8 let věznil!
Osm let ji držel únosce! A teď je konečně volná

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.