Češi o Vánocích hodovali: Tohle všechno jsme snědli! A bohatý bude i Silvestr! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Češi o Vánocích hodovali: Tohle všechno jsme snědli! A bohatý bude i Silvestr!

Hodování ještě neskončilo. Naše žaludky prověří Silvestr.
Hodování ještě neskončilo. Naše žaludky prověří Silvestr. (Profimedia.cz, ara)

Tři vánoční sváteční dny jsou za námi. Je to znát i podle ledničky, kterou konečně dokážeme dovřít. Podle nejnovějších průzkumů každý Čech letos zkonzumoval kilo a půl bramborového salátu a až deset řízků. Jen cukroví jsme snědli více než kilo, a pokud jsme kalorie nevysportovali, jsme po svátcích průměrně o dvě kila těžší!

Naše hodování ale nekončí. Podle průzkumu společnosti Tesco právě vrcholí silvestrovské nákupy! Poslední den v roce si neumíme představit bez uzenin. Z čerstvého masa jde nejvíce na odbyt vepřová kýta. „Očekáváme, že v posledním týdnu před Novým rokem jí prodáme více než 200 tun,“ odhaduje manažerka Katarína Navrátilová.

Dušené vepřové šunky se zkonzumuje více než 70 tun. Tradičně si budeme pochutnávat i na slaných oříšcích. „Zákazníci si jich z našich obchodů odnesou téměř osm tun,“ vypočítává manažerka.

A co si nejčastěji dopřáváme z nápojů? Desetinásobně stoupá spotřeba šumivých vín, zájem je i o pivo, víno nebo třeba oblíbenou becherovku. Té se během svátků prodá 125 tisíc lahví.

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.