Nový hit v Česku! Proměňte kolo ve skútr... Za 10 tisíc korun! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Nový hit v Česku! Proměňte kolo ve skútr... Za 10 tisíc korun!

Sněžné kolo si poradí s jakýmkoli terénem.
Sněžné kolo si poradí s jakýmkoli terénem.

Na podivné zařízení mohou turisté narazit na českých horách. S dvouletým zpožděním k nám z Kanady dorazily tzv. ktraky, tedy sněžná kola.

Trochu sněžný skútr, trochu kolo. Šlapat ale musíte pořád. Tak vypadá vynález, se kterým se můžete setkat například na Lipně nebo v Krkonoších. Po počátečních rozpacích si stroje rychle získávají příznivce a na to reagují majitelé půjčoven.

„Základním dílem je pásový pohon, který přijde na místo zadního kola. Ten umožní pohyb tam, kde by byl jinak obtížný až nemožný, tedy například ve sněhu,“ říká majitel jedné z nich Petr Dvořák.

„Druhým dílem je přední lyže, ta se upevní přímo na vidlici. Celá přestavba nezabere víc než pět minut,“ doplnil Dvořák s tím, že se z horského kola stane doslova šlapací sněžný skútr, který si poradí se sjezdovkami i zasněženými pláněmi.

A na kolik taková zábava přijde? Pokud si kolo půjčíte, zaplatíte okolo 300 korun za den. Koupě celého setu pro přestavbu kola vás vyjde podstatně dráž, začíná zhruba na 10 tisících korunách.

Ftoo ara

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.