Kulínského pustili z vězení: Šel dirigovat sboristky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Kulínského pustili z vězení: Šel dirigovat sboristky!

Bohumil Kulínský
Bohumil Kulínský (Aha! – Marek Pátek)

Někdejšího sbormistra dětského souboru Bambini di Praga Bohumila Kulínského (51), který si od dubna 2009 odpykává trest 5,5 roku za zneužívání sboristek, pustilo vedení pražské ruzyňské věznice za dobré chování na Vánoce domů.

Kulínský podle serveru novinky.cz volný čas vyplnil mimo jiné sobotní návštěvou koncertu svého bývalého sboru v kostele sv. Mikuláše na Staroměstském náměstí v Praze. Část koncertu dokonce dirigoval.

„Oddirigoval část pásma koled, které vytvořil společně se svou maminkou,“ řekla manažerka souboru Jana Puterová s tím, že všechny dívky mladší osmnácti let musely při jeho vystoupení odejít.

Kulínský totiž kromě trestu vězení nesmí deset let pracovat s dětmi a mladistvými. Pokud by někdo mladší zůstal během koncertu v jeho přítomnosti, porušil by sbormistr rozsudek soudu. Rodiče dětí prý na účast Kulínského reagovali kladně a bez problémů.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.