Věruška ze zlínského babyboxu: Náušničky od policajtů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Věruška ze zlínského babyboxu: Náušničky od policajtů!

Policista Pavel Nesvadba s náušnicemi.
Policista Pavel Nesvadba s náušnicemi. (pro Aha! – Martin Szpak)

Holčička, kterou 8. prosince někdo odložil do zlínského babyboxu, dostala hned dva vánoční dárky. Věrku Baťovou, jak ji pokřtili zlínští lékaři, si na začátku týdne odvezli noví rodiče. A před Štědrým dnem pak Věruška dostala zlaté náušnice od zlínských policistů.

„Její případ jsme sledovali s velkým napětím, a i když na holčičce nebyl spáchán žádný trestný čin, velmi nás její osud dojal. A protože jsou Vánoce, domluvili jsme se s kolegy na oddělení, že jí dáme dárek,“ řekl Aha! vedoucí zlínského policejního oddělení Pavel Nesvadba.

Náušnice za dva tisíce korun pro holčičku převzal primář porodnického oddělení Jozef Macko. „Dárek hned předám sociální pracovnici, která jako jediná zná identitu nových rodičů Věrky. Můžu prozradit, že je ve skvělé kondici, nemá žádné problémy. Lehce podrážděná byla jen první dva dny. Tyto příznaky vídáme u dětí matek kuřaček,“ doplnil Macko.

Malá Věrka, která těsně po porodu měřila 49 cm a vážila 3010 gramů, dostala s sebou do nové rodiny i jakýsi manuál. „Nová maminka ještě žádné jiné dítě nemá, tak jsme ji chtěli vybavit potřebnými informacemi,“ vysvětlil primář.

Věruška je prvním miminkem, které bylo nalezeno ve zlínském babyboxu od jeho zprovoznění v roce 2007. „Holčičku jsme našli zabalenou v ručníku a tričku,“ řekla Aha! lékařka Věra Dostálková. Do nové rodiny se pak dostala doslova v rekordním čase několika dnů.

Odložená holčička už putovala od lékařů přímo k rodičům.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.