Petr Podroužek z Brna - Kvůli kalamitě žil 3 dny na letištích! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Petr Podroužek z Brna - Kvůli kalamitě žil 3 dny na letištích!

Petr Podroužek
Petr Podroužek (pro Aha! – Petr Podroužek)

Když se Petr Podroužek z Brna chystal v sobotu na pracovní cestu na americkou Floridu, ještě netušil, že se mu běžně dvanáctihodinový let protáhne na tři dny. Evropská letiště zná nazpaměť, na několika z nich strávil noc!

Neděle 10.00, Vídeň
Z Brna do Vídně, odkud měl Petr Podroužek do USA letět, vyjížděl kvůli sněhu pro jistotu už v sobotu před půlnocí. „Před vídeňskou letištní halou jsem zaparkoval na zákazu zastavení. Ani jinak důslední rakouští policisté tentokrát nic nenamítali. Už to ale nevěstilo nic dobrého,“ říká muž. Nakonec byly skoro všechny lety kvůli sněhu zrušeny. „Po šesti hodinách došlo na nástup do letadla, jenže po hodině v airbusu nás vyhnali zase ven. Cestující z dalších letů, kterých bylo najednou plné letiště, byli rozrušení, na mnoha místech se strhly potyčky,“ říká muž.

Neděle 22.00, Vídeň
Teprve po dalších dvanácti hodinách v letištní hale Petr Podroužek věděl, co ho asi čeká. Letět by měl druhý den dopoledne přes Amsterdam a Detroit. „Jenže na ubytování ani jídlo už jsem neměl nárok,“ říká Podroužek. „V odbavovací hale bych pro neustálý shon určitě neusnul, ale klidné místo jsem nakonec objevil nedaleko uzavřené restaurace v chodbičce určené pro personál,“ pokračuje cestovatel. Ten měl do Amsterdamu odlétat ráno, na tabuli se kvůli sněhu objevila opět půlhodinka zpoždění.

Pondělí 15.00, Amsterodam
Letadlo se na ranveji vídeňského letiště zdrželo déle, než bylo záhodno. „Z původní dvouhodinové rezervy, která na mě měla v Amsterdamu čekat, jsme přistáli s takovým časovým zpožděním, že jsem měl po vyběhnutí z letadla přesně tři minuty na to, abych stihl odlet do Detroitu a následný přestup do Miami. Nestihl jsem to,“ zoufá si cestovatel, který našel jednu z volných zásuvek a čas si krátil aspoň s notebookem na klíně. Večer si tedy opět ustlal a těšil se na odlet ve tři ráno.

Úterý 13.00, Miami
Letiště se podařilo uklidit od přívalů sněhu, v Detroitu po dvouhodinovém čekání Podroužek přestoupil na let do Miami. „Namísto jednoho cestovního dne jsou z toho nakonec tři. Melu z posledního a bojím se návratu domů,“ říká muž, kterému počasí překazilo většinu plánů.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.