Petr Dvořák (54) - Spadl na něj led, chodí jen v přilbě! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Petr Dvořák (54) - Spadl na něj led, chodí jen v přilbě!

Petr Dvořák si před padajícím sněhem chrání hlavu přilbou.
Petr Dvořák si před padajícím sněhem chrání hlavu přilbou. (pro Aha! – Jan Čada)

Při oblevě posledních dní padá sníh i led ze střech a hrozí těžká zranění. To před lety potkalo i Petra Dvořáka (54) ze Zlína. Od té doby ho při tání potkáte vždy jen s ochranou hlavy.

Petr Dvořák střídá celkem tři přilby. Každá má své určení a musí být vhodným doplňkem momentálního oblečení. „Před lety jsem dostal mokrým zledovatělým sněhem ránu do hlavy. Měl jsem otřes mozku a rok problémy s krční páteří, tak se chráním přilbami z rodinné sbírky,“ vysvětluje Dvořák netradiční část zimní výbavy.

Vlastní například prvorepublikovou četnickou helmu, přilbu americké armády z vietnamské války i středověkou z časů rytířů bez bázně a hany. Lidé z okolí ho nejdřív měli za podivína, teď mu ale mnozí dávají zapravdu. „Ve vážném ohrožení od padajícího sněhu jsou zejména starší lidé slabší tělesné konstituce,“ upozorňuje i primář úrazového oddělení zlínské nemocnice Marcel Guřan. Ochrana hlavy je podle jeho slov hodně důležitá, pomoci může i obyčejný klobouk. Řešení, které nabízí Petr Dvořák, je ale prý mnohem jistější.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.