Pražská Ruzyně: Zrušené lety! Počasí v Evropě: Tisíce lidí nocují na letištích! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Pražská Ruzyně: Zrušené lety! Počasí v Evropě: Tisíce lidí nocují na letištích!

Frankfurt - Davy cestujících uvízly na místním letišti. Nervózní lidé se tu dokonce prali.
Frankfurt - Davy cestujících uvízly na místním letišti. Nervózní lidé se tu dokonce prali. (– ČTK/AP, ČTK/Martin Oeser, Foto Aha! – Martin Přibyl)

Sníh a mráz ochromily leteckou dopravu v Evropě. Nejhorší situace včera panovala ve Velké Británii na nejrušnějším evropském letišti Heathrow a v Německu na letecké křižovatce ve Frankfurtu nad Mohanem, ale i ve Vídni. A rušit lety musela i pražská Ruzyně.

Ve Frankfurtu, kde jen za včerejší dopoledne muselo být zrušeno přes 450 z 1317 z dnes plánovaných letů, měli problémy i Češi. „Dcera s kamarádkou letěly ze Španělska a ve Frankfurtu uvízly. Museli jsme pro ně jet autem,“ popisuje fotograf Aha! Martin Přibyl.

Ale ani takové cestování není jednoduché. Na dálnicích v Británii a Nizozemsku řidiči mrzli hodiny v kolonách. V Praze bylo od sobotního večera do nedělního poledne zrušeno 14 odletů a 14 příletů. „Týká se to Londýna, Frankfurtu, Amsterdamu, Bruselu a Paříže,“ řekla Marika Janoušková z Letiště Praha.

Další rušení a zpoždění letů bude trvat nejméně do dnešního dopoledne.

Na Ruzyni musely být rušeny lety během celého víkendu.

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.