Venku pod nulou a oni... Bydlí na lodi! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Venku pod nulou a oni... Bydlí na lodi!

Miroslav Kohout s otcem Vladimírem bydlí na lodi. „Ještě jsme nezamrzli,“ pochvalují si.
Miroslav Kohout s otcem Vladimírem bydlí na lodi. „Ještě jsme nezamrzli,“ pochvalují si. (Aha! – Martin Přibyl)

Ledové sevření na vlastní kůži zažívá i Miroslav Kohout s otcem Vladimírem. Oba muži totiž obývají loď Barča 1 na Vltavě, téměř v samotném centru hlavního města.

..

Loď kotví v poklidném ramenu řeky u Libeňského ostrova. „Z jedné strany sem přitéká říčka Rokytka, takže voda tu není úplně stojatá. I hladina se hýbe v závislosti na tom, kolik vody do řeky upouštějí vodohospodáři,“ říká Miroslav Kohout. „To je také naše štěstí, protože loď nikdy úplně nezamrzne. Máme ponor 70 centimetrů, takže by muselo být -50 °C, aby nás led úplně sevřel a dostal se i pod loď,“ dodává.

Bydlení na lodi si nemůže vynachválit. „Jste v Praze, a zároveň nejste v Praze. Je to tu klidný kout města a okolí je velmi malebné. I teď v zimě to má své kouzlo, protože na hladině se udělal led, který není moc tlustý, takže chodit se po něm nedá, ale sníh se na něm udrží. Jsou tu krásné scenerie,“ pochvaluje si Kohout.

Loď je prostorná asi jako rodinný domek, uvnitř je dokonce »ústřední topení« a kotel na tuhá paliva. „Jen kdyby nebylo to uhlí tak drahé... Za pytel briket dáme 175 korun, to jediné nám kazí radost ze života,“ přisadil si jeho otec Vladimír Kohout.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.