České hory zasypal sníh! A zuřila dokonce vichřice... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

České hory zasypal sníh! A zuřila dokonce vichřice...

 (ČTK – Michal Kamaryt, Zdeněk Němec, Miroslav Rada, foto Aha! – Martin Pekárek, Daniel Černovský, ara)

Vydatná sněhová nadílka, která přišla v noci na sobotu, přinesla na mnoha místech komplikace. Noční sněžení zavařilo řidičům po celém Česku, na některých místech napadlo až deset centimetrů sněhu. Především v horských oblastech se kvůli větru tvoří sněhové jazyky, občas i závěje.

Řidiči by proto neměli zapomínat na zimní výbavu, bez které nejsou některé úseky sjízdné. Většina českých silnic je sice sjízdná, často na nich ale leží rozbředlý sníh po chemickém ošetření. Život řidičům také znepříjemňuje silný vítr!

V Krušných horách to foukalo nejvíce, na Milešovce meteorologové naměřili dokonce nevyšší náraz větru 111 km/h, což odpovídá síle vichřice.

Kliknutím zvětšete

Co zavinilo počasí

Smrtelný smyk

Cizinec (54) zahynul včera u Majdaleny na Jindřichohradecku. Na zledovatělé vozovce dostal smyk, vjel s vozem Golf do protisměru, auto se přetočilo na střechu a narazilo do stromu.

12. oběť mrazu

Zima v Praze si vybrala možná již 12. oběť. Mrtvého asi 48letého bezdomovce nalezli lidé v Dejvicích. Lékař nenašel známky cizího zavinění. Příčinu smrti přesně určí pitva.

Turisté bloudili

Horská služba v Krkonoších v pátek v podvečer zachraňovala na hřebenech skupinu německých turistů a lehce zraněnou ženu. Všichni jsou v pořádku, někteří mají pouze lehké omrzliny.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.