Případ pobodaných dětí v Ostravě: Policie hledá zbraň! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Případ pobodaných dětí v Ostravě: Policie hledá zbraň!

Fotografie
Fotografie (internal)

Ze sobotního pobodání tří dětí (9, 13 a 14) v Ostravě-Zábřehu policie včera obvinila jednoho ze dvou původně podezřelých. Radima (16) přezdívaného Nifest podezírá z pokusu o vraždu a navrhla uvalení vazby. Hrozí mu až desetiletý trest.

Jeho kamarád Filip s přezdívkou Avio byl propuštěn. „Prověřování k jeho osobě však nadále probíhá,“ řekla včera policejní mluvčí Darina Majková. Podle ní kriminalisté nadále hledají útočnou zbraň a také zjišťují motiv zběsilého činu. Podle některých svědků si mladík vybíjel zlost, protože se s ním rozešla dívka. „Zajišťujeme další svědecké výpovědi, stopy a důležité bude vyjádření znalců,“ dodala mluvčí.

Tři děti násilník postupně pobodal v sobotu vpodvečer v ulicích Svazácká a Patrice Lumumby v ostravské čtvrti Zábřeh. První oběti (14) pobodal záda a ruku. Pak způsobil školákovi (9) život ohrožující bodná poranění v oblasti krku, ruky, břicha a pánve. Posledního hocha (13) bodl do hrudníku. Stav chlapců byl včera stabilizovaný a i nejmladší z nich je mimo ohrožení života.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.