Nejkrutější člověk světa poprvé promluvil: Vraždil jsem a jedl tříleté děti! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Nejkrutější člověk světa poprvé promluvil: Vraždil jsem a jedl tříleté děti!

Fotografie
Fotografie (internal)

První vraždu spáchal v 11 letech v rámci svého jmenování knězem. Oblečen jen do černé masky přivedl k oltáři tříletou holčičku, svlékl ji a její tělíčko potřel bahnem. Umlátil ji k smrti a v následujících dvou dnech snědl všechny její orgány... V tom momentě si uvědomil, že ho posedl ďábel a jen díky němu se může stát dobrým bojovníkem.

Kokainoví válečníci

Od té doby podobné rituály provozoval pravidelně. Jeho rukou přišlo o život 20 tisíc lidí. Joshua Milton Blahyi, zvaný také »Generál holá řiť« se proslavil jako nejkrutější vojevůdce během občanské války v Libérii (1989 až 2003). V armádě zaměstnával i devítileté chlapce, které vždy zfetoval kokainem. Před každou bitvou se vojáci měli »posilnit« obětováním dítěte a snědením jeho srdce, jater či ledvin.

Náhlý zvrat

Nyní vede bývalý tyran nový život – je mu 39 let, je ženatý a má tři děti. Živí se jako křesťanský kazatel na utajeném místě v Ghaně. „Po 14 letech rozhovorů s ďáblem mě oslovil Ježíš Kristus a já jsem konečně pochopil, že zabíjet je špatné.

Během jednoho rituálu v roce 1996 přede mě postavili tříletou holčičku. Byla roztomilá, vnitřní hlasy mi říkaly, že tohle dítě nesmí zemřít. Ale musel jsem ji zabít. Bylo mi strašně, poprvé v životě jsem cítil úzkost a vinu.“ Právě v tom okamžiku obrátil víru a bylo mu úplně jedno, že si jeho lidé myslí, že se zbláznil.

Přiznání

V roce 2008 se ke svým hrůzným činům přiznal: „Lituji toho a jsem připraven nést následky. Přiznávám se k zabití 20 tisíc lidí včetně malých dětí. Mladé chlapce jsem zneužíval v armádě a podával jim drogy.“ Jeho odpůrci ovšem tvrdí, že obětí mohlo být mnohem víc.

Od té doby mu lidé vyhrožují smrtí a má strach se objevovat na veřejnosti. „Mámli za válečné zločiny dostat doživotí, ať mě zavřou. Mámli být oběšen, ať mě oběsí. Jsem připraven za své činy pykat. Tolikrát jsem uvažoval o sebevraždě...“

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.