Nová terapie proti rakovině tlustého střeva! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Nová terapie proti rakovině tlustého střeva!

Cyklus sezení podstoupil i herec Jiří Krampol.
Cyklus sezení podstoupil i herec Jiří Krampol.  (Aha! – Jaroslav Benda, Miloš Schmiedberger)

Ne každý ví, že lidské zdraví závisí na dobré funkci tlustého střeva, kde je soustředěna hlavní část imunitního systému a dokončuje se zde trávení přijaté stravy. Mnoho vážnějších nemocí tak může mít původ ve střevech a jejich zanesení. Právě k jejich pročištění slouží metoda zvaná hydrocolon, která může působit i jako prevence proti nádorovým onemocněním. Zkušenosti s touto metodou má i herec Jiří Krampol, který po jejím absolvování shodil navíc hned čtyři kilogramy.

Co je hydrocolon

„Hydrocolon terapie je vlastně taková střevní sprcha, která spočívá v zavedení vody do tlustého střeva a jeho následného proplachování. Tlak vody lze bez rizika regulovat a rozvézt ji do celého tlustého střeva vícekrát během jednoho zákroku. Za 45 minut se spotřebuje 30 až 60 litrů vody, která neustále proudí tam a zpět.

Tlusté střevo je proplachováno přefiltrovanou vlažnou vodou bez přídavných chemických látek či léků,“ říká Pavlína Ostrčilová, která tuto metodu praktikuje na pražském Krejcárku. Tento způsob pročištění střev je zvláště vhodný pro lidi trpící zácpou a pacient se musí svobodně rozhodnout. I když střevní sprchu absolvuje na radu terapeuta nebo lékaře, musí s ní vnitřně souhlasit.

Stud není na místě

Někomu se tato metoda může zdát nepříjemná a raději se pokusí rozehnat zácpu pomocí léků. „U nás se střevní problémy, konkrétně zácpy, řeší různými kapkami, což není dobře. Přitom stačí šest opakování této terapie a člověk má na delší dobu pohodu.

Zácpy a nadýmání se zcela odbourají, vhodné je to zvláště pro lidi se sedavým zaměstnáním, kteří stráví několik hodin u počítače a jejich střeva nemají možnost rozpohybování a protáhnutí. Hydrocolon je také vhodný jako prevence rakoviny tlustého střeva,“ vysvětluje Pavlína Ostrčilová.

Je prokázané, že lidé, kteří tento cyklus podstoupí, mají i pocit větší vitality. Navíc dochází ke zpevnění a vylepšení stavu pokožky a vyléčení nebo zlepšení akné, alergií nebo ekzémů. Tato terapie mimo jiné podporuje a zvyšuje účinek různých čistících kúr a ozdravných procedur, příznivě ovlivňuje léčbu psychických poruch, depresí, úzkostných stavů, neuróz a různých fobií.“

Průběh čištění střeva pomocí hydrocolon terapie

Nejprve je třeba klientovi vysvětlit, jaký je postup, poté se položí na lehátko a terapeut mu do konečníku zavede trubičku, na kterou z boku napojí hadičku přivádějící vodu. Na její konec se připevní hadice určená k odvádění uvolněných nečistot.

Obě hadičky jsou připojeny k ovládacímu přístroji colon hydromatu. Pomocný materiál slouží pouze na jedno použití. V průběhu výplachu se provádí masáž břicha, důležitá pro uvolnění střev. První sezení trvá 35 minut, následující 40 – 50 minut. Ke střevní sprše se používá přefiltrovaná voda bez jakýchkoli přídavných látek.

Filtry jsou zabudovány v přístroji. „Pocit je velice příjemný, člověk se cítí uvolněně. Lidé, kteří mají nemocná střeva nebo podstoupili operaci tlustého střeva, nemohou tuto metodu podstoupit. Stejně jako lidé trpící crohnovou chorobou,“ připomíná terapeutka.

Střevo je třeba po výplachu ozdravit a pod profesionálním vedením znovu osídlit probiotickými bakteriemi.

Terapeutka Pavlína Ostrčilová vysvětluje postup při čištění střev pomocí hydrocolon terapie.

Frekvence sezení

  • K tomu, aby se tlusté střevo důkladně pročistilo, je třeba absolvovat nejméně pět sezení. Teprve poté se dostaví výsledky.
  • Frekvenci navazujících sezení určuje terapeut u každého klienta individuálně.
  • Tři úvodní sezení absolvuje klient s jednotlivými odstupy, nebo tři dny po sobě.
  • Cena procedury je kolem 1000 Kč za jedno sezení.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.