Závod vraků šokoval celníky | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Závod vraků šokoval celníky

Závodníci měli smysl pro humor...
Závodníci měli smysl pro humor... (: autor)

PRAHA/DOLNÍ DVOŘIŠTĚ – Další vraky! Na 45 osobních aut v maximální ceně do 100 liber (asi 4000 korun), z nichž mnohá měla hodně daleko k pojízdným vozidlům, dorazilo včera do Česka. Nelegální závod s názvem CRX 2006 odstartoval v pátek v Anglii a cílem byla včera odpoledne Praha.

Zhruba stovka účastníků ale na hranicích v Dolním Dvořišti narazila na přísné celníky, kteří šest aut vrátili zpět. A to se pochopitelně závodníkům nelíbilo. „Všude nás pustili, jenom u vás jsou strašně přísní, přitom jde o recesi a k tomu všemu se jedná o charitu,“ čílil se britský závodník James Gloween. Výtěžek z jízdy, kterou platí sponzoři, má jít totiž na výzkum rakoviny v Evropě.

V Čechách o ničem takovém ale nevěděli. „Jde o auta, která nesplňují technické požadavky ani požadavky na emise, a pokud jsou v takovém stavu, vracíme je okamžitě zpět, tady nemají co dělat,“ řekl Jiří Nevjel z cizinecké a pohraniční policie.

Přestože byli celníci nekompromisní, ti, které nepustili přes hranice, jeli zkusit štěstí na jiný hraniční přechod, a někteří pak dokonce přesedli ke svým kolegům či zkusili autostop, jen aby nezmeškali dojezd na pražské Staroměstské náměstí. Jedním ze závodníků byl i reportér TV Nova Michal Sochor.

5.9.2006

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.