Sníh a mráz už nikoho nezastaví: Domek jede na ryby! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Sníh a mráz už nikoho nezastaví: Domek jede na ryby!

Vypadá nemotorně, plazí se po ledu šnečím tempem, ale za rybami vás doveze.
Vypadá nemotorně, plazí se po ledu šnečím tempem, ale za rybami vás doveze.

Rybaření je u nás doslova národním sportem. Jenže... Komu by se chtělo sedět u vody v mrazu? Brzy se navíc budeme muset brodit sněhem a to už kolikrát rybku k obědu raději oželíme. Se zajímavou vychytávkou přišel rybář Mark Swain ze severu Spojených států. Na ryby přijede v pojízdném domečku, pomocí pily udělá do ledu díru a pak už jen ve svém vytápěném útočišti čeká s pivkem v ruce na úlovek.

Krabice na pásech

Celý vynález je vlastně malý domek posazený na pásech, vybavený několika základními věcmi, do kterého rybář nastoupí, a aniž by riskoval omrzliny, dojede si na místo, kde chce rybařit. Na silnici tohle vozítko nesmí, ale na zamrzlém jezeře se může prohánět do aleluja. Pokud udeří tuhá zima a vodní plochy v Česku zamrznou, může se rybářský mobilní domek hodit i u nás.

Využití rybářského mobilního domku je jasné. Vyjedete na zamrzlé jezero a pěkně v teple, zahříváni plynovými kamínky, dojedete na místo, které vám vyhovuje. Zastavíte, otevřete speciální poklopy v podlaze a pomocí kotoučové pily (která je součástí základní výbavy) si prořežete v několik desítek centimetrů tlustém ledu díru, do které ponoříte návnadu na vlasci.

Potom už jenom zasednete do pohodlné stoličky, na záda si pustíte teplo z kamínek, otevřete si pivo a čekáte, až se nějaká ryba rozhodne, že se podívá, co že to visí na vašem vlasci. Když máte uloveno nebo se vám prostě chce domů, vytáhnete udici, zavřete poklopy a pomalou jízdou dorazíte tímto domkem na pásech ke kraji jezera.

Délka: 2,3 m ● Šířka: 2,1 m ● Výška: 2,4 m ● Hmotnost: 794 kg ● Vybavení: plynová kamínka, podvodní kamera, kotoučová pila na led, elektrický motor, hydraulické řízení z kamionu, kuchyňský vařič, vnější i vnitřní osvětlení.

K rybám se dostanete dírami v podlaze.

foto R&I Manufacturing

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.