Dítě spadlo mezi pitbuly! Nepřežilo! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Dítě spadlo mezi pitbuly! Nepřežilo!

Fotografie
Fotografie (internal)

Čtyřletý chlapec spadl z balkonu v prvním patře mezi bojové psy. Nepřežil. Není vyloučeno, že ho zvířata zabila. Tragédie se odehrála v pátek kolem jedenácté hodiny dopoledne ve vesničce Lučice na Přerovsku.

„Spadl z výšky asi tří metrů na dvorek, kde pobíhali dva bojoví psi,“ řekla Aha! policejní mluvčí Marta Vlachová. Podle některých informací šlo o dva pitbuly, jiné zdroje hovoří o pitbulovi a rotvajlerovi.

Na místo ihned vyjela záchranka, hoch však na následky zranění na místě zemřel. Zda mu je způsobili psi, nebo zda nepřežil pád z výšky, není zcela jasné. „To objasní až pitva a další vyšetřování,“ dodala mluvčí.

Psy prý choval hochův otec. Dítě znali. Přesto nelze vyloučit, že mu ublížili. „Bulteriéři, pokud nejsou zkažení, jsou vyrovnaná zvířata s pevnými nervy. Jestli dítě pád přežilo a třeba plakalo, mohlo se stát, že se mu snažili naopak pomoci. Jsou to však silní psi s obrovskou energií, a tak mu mohli nikoliv agresivitou, ale svou dobře míněnou aktivitou uškodit, třeba ho i pokousat,“ objasnil Aha! kynolog Martin Říha.

Rodina nechala psy údajně už utratit.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.