Ďábelský plán Josefa Fritzla, monstra z Amstettenu - Rodinu chtěl rozpustit v kyselině | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Ďábelský plán Josefa Fritzla, monstra z Amstettenu - Rodinu chtěl rozpustit v kyselině

Josef Fritzl
Josef Fritzl (ČTK, ara)

Chladnokrevný ďábel bez špetky soucitu Josef Fritzl (75) měl připravený plán, jak se zbavit své dcery Elisabeth (44), kterou držel 24 let ve sklepě, a všech dětí, jež s ní zplodil. Plán stejně brutální, jako byl on sám. Všechny oběti své perverzní touhy chtěl rozpustit v kyselině, a tak zahladit stopy!

Fritzl, který nastoupil doživotní trest v dubnu 2008, se s tím svěřil svému spoluvězni, žháři Paricku Jakobovi (19), s nímž strávil tři měsíce v cele vězení v St. Pöltenu. „Říkal, že měl dvě možnosti: buď je nechat jít a čelit soudu, nebo je všechny zabít. Rozhodl se pro zabití a jako nejlepší řešení se mu jevila koupel v kyselině, díky níž by se dokonale zahladily všechny stopy,“ prozradil Jakob Fritzlův plán. Při představě, že se mu to málem povedlo a že netvor, který svou dceru znásilnil více než 3000krát, mohl uniknout spravedlnosti, zamrazí.

Na Fritzla totiž vše prasklo jen náhodou, když musel zavézt dceru Kerstin (22), která vážně onemocněla, do nemocnice. Ve sklepě věznil kromě Kerstin a Elisabeth ještě dvě děti: Stefana (20) a Felixe (7). Nahoře měl svou »normální« rodinu: manželku Rosemarie (70), Lisu (18), Moniku (16) a Alexandra (14).

Podle Jakoba Fritzl své zrůdné činy neustále ospravedlňoval. Dokonce velmi přesvědčivě! „Říkal, že chtěl Elisabeth ochránit, protože se domníval, že fetuje. Byl jsem tehdy mladý a naivní, naletěl jsem mu. Teď už vím, že jsem se jím nechal zmanipulovat,“ prozradil Jakob, který se prý zhrozil, když se dozvěděl, že bude sedět s Fritzlem.

Ve vězení podle jeho slov Fritzl většinou ukazoval vlídnější tvář, těšily ho dopisy, které mu denně chodily od jeho »fanoušků«. Když mu ale třeba zakázali dívat se na zprávy, ihned se proměnil v netvora z přízemí. Jen jednou viděl Jakob Fritzla zlomeného. Bylo to v den, kdy se u soudu ke svým zvěrstvům doznal. „Byl na dně. Věděl, že je konec. Lehl si na postel a začal nekontrolovatelně vzlykat,“ vypověděl Jakob.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.