Týrali čtyři děti - Podmínka 2 roky platí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Týrali čtyři děti - Podmínka 2 roky platí!

Blažena a Lubomír Rosnerovivčera u soudu.
Blažena a Lubomír Rosnerovivčera u soudu. (ČTK – Igor Šefr)

Pěstouni Blažena a Lubomír Rosnerovi ze Slavkova u Brna jsou vinni! Brněnský soud jim včera v odvolacím řízení potvrdil dvouletou podmínku za týrání čtyř dětí, které jim byly svěřeny do péče.

Manžele v minulosti za péči o opuštěné děti ocenil prezident Václav Klaus medailí. Následně však byli obviněni z týrání 4 svěřených dětí. Podle rozsudku se k nim chovali bezcitně. Vulgárně a hanlivě jim nadávali, ponižovali je za jejich postižení, vyhrožovali jim umístěním zpět do ústavu nebo do blázince a bili je. Rosnerová včera se slzami v očích přesvědčovala soud o nevině.

Poukázala na to, že v kauze proti sobě stojí dva posudky znalců z oboru psychologie a psychiatrie. Jeden potvrzuje týrání, druhý jej naopak vyvrací. „Některé děti jsou fyzicky postižené a musí se s nimi rehabilitovat. Používáme k tomu Vojtovu metodu. Přinesla výborné výsledky, ale za cenu, že cvičení ochablých a špatně ohebných svalů je bolestivé,“ dodala Rosnerová. Státní zastupitelství naopak požadovalo zpřísnění podmínky na 3 roky vězení s odkladem na čtyři až pět let.

Rosnerovi si za 26 let své pěstounské kariéry vzali do péče celkem 13 dětí. Velmi často postižené děti, které by jinak zřejmě musely zůstat v ústavu.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.