Řidiči nechtějí přezouvat! Tak kradou značky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Řidiči nechtějí přezouvat! Tak kradou značky!

Přestože na některých úsecích českých silnic platí od 1. listopadu povinnost používat zimní pneumatiky, tak na mnoha místech chybí potřebné dopravní značky. Úřady je sice nainstalovaly, ale někdo je ukradl!

Značky »povinná zimní výbava« se totiž nenacházejí jen na významném úseku dálnice D1, ale i na mnoha horských silnicích. A právě v těchto oblastech je pro policii velmi obtížné přenosné značky střežit. „Řidiči označení kradou,“ potvrdila Aha! chomutovská policejní mluvčí Marie Pivková.

Po silnici, která není touto značkou označena, se totiž mohou vesele prohánět na letních pneumatikách bez obav z toho, že by je policie mohla pokutovat. Když už je hlídka na nevyznačeném úseku zastaví, mohou se řidiči odvolat na nevědomost. „Bylo by velmi obtížné řidiči dokázat, že porušil nařízení o zimní výbavě, protože začátek a konec povinnosti jezdit na zimních pneumatikách vymezují právě tyto značky,“ vysvětlila Pivková.

Zatímco za jízdu bez zimních gum hrozí pokuta 2 tisíce korun, za krádež dopravních značek může jít výtečník i za mříže.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.