Příliš velké sousto! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Příliš velké sousto!

Pták s tváří ryby? Ne, jen příliš velká kořist. „Jak jen tu rybu dostanu do bříška?“
Pták s tváří ryby? Ne, jen příliš velká kořist. „Jak jen tu rybu dostanu do bříška?“ (Isifa.com)

Na první pohled to vypadá, jako by si anhinga africká nasadila na zobák rybí masku a chystala se na maškarní. Ve skutečnosti ale pták podobný kormoránům ulovil jen příliš tučnou kořist, s níž si chvíli nedokázal poradit.

Jeho nesnází využil fotograf Richard Millar (20), který se vydal pořídit zajímavé záběry z Krugerova národního parku v Jižní Africe. Už už to vypadalo, že se bojovná rybka tilapia z ptačího sevření vymaní. Za normálních okolností totiž anhingy pouštějí na svobodu i o polovinu menší úlovky.

Jenže tenhle pták měl opravdový hlad. Rybku usmrtil dvaceti údery a poté hledal vhodnou pozici, v níž by ji nejrychleji dopravil do krku. „Trvalo mu to asi dvě minuty, než ji tam nasoukal. Kořist zapil douškem vody. Pak se vrátil na větev, roztáhl křídla, aby mu uschla, a v této pozici zůstal sedět celý den,“ říká fotograf.

Nakonec rybka přece jen skončila v ptačím žaludku.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.