Vesecká dostala padáka | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Vesecká dostala padáka

Jakápak justice? Je třeba navléknout průsvitné tričko a hurá na módní přehlídku.
Jakápak justice? Je třeba navléknout průsvitné tričko a hurá na módní přehlídku. (Aha! – Petr Novotný)

Stačilo necelých deset minut jednání vlády a nejvyšší státní zástupkyně Renata Vesecká (50) je bez práce. Už ale bylo načase – vláda se v případě jejího odvolání cukala už od květnových sněmovních voleb.

Vesecké zlomila vaz kauza tzv. justiční mafie, kdy měla ovlivňovat případ expředsedy lidovců Jiřího Čunka obviněného za braní úplatků. Napomohla i k propuštění katarského prince, který byl v Česku souzen za styk s nezletilými dívkami. Místo toho aby Vesecká v posledních měsících zpytovala svědomí a soustředila se na očištění jména, nechtěla kauzy do hloubky komentovat a místo toho se ukazovala na večírcích a módních přehlídkách.

Co bude dělat nyní? „Budoucností paní Vesecké se budeme zabývat následně a bude do toho mít co mluvit i nový státní zástupce,“ prohlásil ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil (ODS), který odvolání Vesecké navrhl. Ve funkci má kontroverzní zástupkyni nahradit Pavel Zeman z Eurojustu.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.