Politici »syslí« křesla - Rath: Tři funkce stíhám! Kubera: Jsou to kecy... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Politici »syslí« křesla - Rath: Tři funkce stíhám! Kubera: Jsou to kecy...

 (Aha! – Karel Kopáč, Daniel Černovský)

Říká se, že dvěma pánům nelze sloužit. Jsou politici, kteří to dokáží. Ba co víc, jsou politici, kteří »slouží« i třem pánům. Např. David Rath (ČSSD) nebo Radek John (VV).

..

Hned na třech židlích sedí od roku 2008 David Rath. Je poslancem, hejtmanem Středočeského kraje a v komunálních volbách obhájil i post zastupitele v Hostivicích, kde bydlí. Navíc provozuje soukromou lékařskou praxi. Vše prý bez problémů zvládá. Něco jiného si však myslí jeho kolegové.

„Kecy pana Ratha, že se dá vše stihnout, jsou blafy. Já dělám dvě funkce, spím tři hodiny denně a na další věci nemám čas,“ pustil se do něj primátor Teplic a senátor Jaroslav Kubera (ODS). Ten vykonává dvě funkce už deset let a primátorem byl zvolen popáté za sebou.

„Politiku stíhám. Co nestíhám, je shrabat listí, udělat to, co je doma potřeba, a zábavu. Navíc Senát je trochu jiná komora než Sněmovna, kde sedí John a Rath,“ dodal Kubera.Právě Radek John (VV) je nejen šéfem své strany, ale i ministrem vnitra a nově i zastupitelem v Praze 5. „Budu to muset stíhat. A pro peníze to opravdu nedělám. Jako neuvolněný zastupitel budu brát do 1500 korun měsíčně. Chci hlavně najít kostlivce ve skříních,“ řekl John.

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.