Syn baviče Petra Novotného jede v drogách! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Syn baviče Petra Novotného jede v drogách!

Pavel Novotný
Pavel Novotný (Aha!: Dalibor PUCHTA)

PRAHA – Syn baviče Petra Novotného (59) Pavel (25), který se proslavil v televizní reality show, má za sebou pěkně pestrou minulost. „Měl jsem hodně divoké dospívání a vyzkoušel jsem snad všechno, co náš drogový trh nabízí,“ přiznává Pavel. A vzápětí přiznává, že drogy bere i teď. A co na to jeho slavný otec?

Za tátovy peníze!

„Z drog jsem zkusil opravdu téměř všechno, ale nikdy jsem si nepíchal. První zkušenosti jsem získal, když mi bylo sedmnáct osmnáct. Byl jsem součástí zlaté mládeže, takže jsem měl dost peněz od rodičů, navíc jsem byl v pubertě a chtěl jsem všechno zkusit. Nejvíc mě oslovilo LSD a jiné halucinogeny, kterým příležitostně holduji dodnes. Jinak kouřím sem tam trávu,“ přiznává Pavel.

Co na synovy drogové úlety říká jeho slavný otec? „Pavel nám přiznal, že nějaké zkušenosti s drogami opravdu má. My jsme to ale na něm nikdy nepoznali. Byly to totiž jen experimenty, kdyby bral drogy nějak víc, tak bychom to určitě poznali,“ říká Petr Novotný.

Lékaři ale varují, že i experimentování s podobnou drogou může být životu nebezpečné. „Záleží, jakou má organismus odolnost a v jakých dávkách se berou. Například marihuana může být různé intenzity a halucinogenní droga LSD se bere i v nízkých dávkách jako taneční droga,“ říká vedoucí lékař nadace Drop In Jiří Presl. A jak se po jejich požití člověk cítí? „Například u LSD jde o celou škálu prožitků od euforie bez dalšího účinku, ta je u takzvaných tripů, které se používají jako taneční droga. Pokud jde o vyšší dávky, může jít o pocity prosté blaženosti, souznění se světem a pochopení všech souvislostí života až po hrůzné psychózy, kdy má člověk pocit, že je ohrožen na životě a je schopen udělat cokoli, aby se hrozby zbavil,“ dodává Presl.

„Nám spíš vadilo, že se Pavel neučil dobře ve škole. Chtěli jsme, aby se místo svých ostatních aktivit studiu víc věnoval. To se mu ale vůbec nelíbilo, a dokonce na čas utekl z domova. Nakonec se ale všechno srovnalo,“ dodává slavný bavič.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.