Neštěstí v akvaparku: Uvolněný plech řezal děti! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Neštěstí v akvaparku: Uvolněný plech řezal děti!

Místo si prohlédlii policisté.
Místo si prohlédlii policisté. (Aha! – Martin Přibyl)

Chtěli si vychutnat příjemné sobotní odpoledne v akvaparku v Čestlicích, místo toho skončili v rukou záchranářů. Ti museli včera vpodvečer ošetřit osm lidí, kteří se zranili na atrakci Divoká řeka poté, co se v ní uvolnil kus plechu. Dívenka (8) skončila s vykloubeným ramenem, chlapec (10) měl tržná poranění.

Záchranná služba měla včera napilno. Pět návštěvníků se zraněními odvezly sanitky na chirurgické ambulance do nemocnic v Krči a Říčanech, tři lidi byli ošetřeni na místě. Všichni také zažili pořádný šok. „Nikdo nebyl zraněn těžce, všichni lehce, až na osmiletou holčičku s vykloubenou rukou, jejíž zranění bylo asi nejvážnější,“ popsala situaci mluvčí středočeské záchranné služby Tereza Janečková.

Nepříjemná situace se dotkla i návštěvnice Elišky Štorkánové z Prahy a jejího přítele. „Na atrakci byl přítel velmi krátce před tou nehodou a poškrábal si tam záda. Opravdu mi to nepřipadá jako bezpečná atrakce. ,“ svěřila se Nedělnímu Aha! Štorkánová. Ještě horší zážitek měla další mladá návštěvnice. „Byly tam odloupnuté plechy a všichgni jsme měli nějaké zranění. Ve vodě byla krev, byl slyšet křik a vypukla panika,“ popsala dívka.

Podle mluvčí policie Prahyvenkov Štěpánky Zatloukalové se plech uvolnil ze dna. Neštěstí bude nyní analyzovat znalec a policie zároveň zahájí trestní stíhání. „Budeme to vyšetřovat jako obecné ohrožení nebo ublížení na zdraví z nedbalosti,“ uvedla mluvčí. Generální ředitel akvaparku Radek Steinhaizel uvedl, že zatím není jasné, jak se mohl plech uvolnit. „Vyhodnotíme kamerový systém,“ popsal Steinhaizl.

Tady k nehodě došlo.

Akvapark v Čestlicích.

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.