Zaručené tipy od čtenářů! Dnes radí Marcela Svobodová z Příbrami: Na myši platí skořápky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Zaručené tipy od čtenářů! Dnes radí Marcela Svobodová z Příbrami: Na myši platí skořápky!

Skořápky z vajec zabrání myším zničit vám úrodu.
Skořápky z vajec zabrání myším zničit vám úrodu. (Profimedia.cz)

V našem seriálu zaručených rad čtenářů vám dnes přinášíme další tipy, jak si ulehčit péči o domácnost. Marcela Svobodová z Příbrami se svěřila s radami, které pro ni sbírala její babička. Všechny osvědčené tipy našich čtenářů najdete už ve čtvrtek pohromadě ve speciální »kuchařce«, která bude součástí Aha! úplně zadarmo!

Dlaždičky se budou krásně lesknout, když je umyjete vlažnou vodou s příměsí obyčejného tekutého mýdla. Ale pozor! Nepoužívejte tuto směs na dlažbu na podlaze, protože jsou po ní dlaždičky chvíli poněkud kluzké.

Kachnu snadno zbavíte peří, když použijete smolu na paření prasete. Nejprve kachnu odmastěte v teplé vodě s jarem a pořádně ji properte. Potom rozdrťte kladivem na prášek smolu na paření prasete. Tento prášek v silnější vrstvě vetřete do kůže kachny. Pak ptáka spařte v horké vodě. Vznikne krusta, kterou strhneme. Na kachně nezůstane ani peříčko.

Blechy z psí boudy vyženete tak, že vyměníte podestýlku či psí deku za čerstvé ořechové listí. Za pár dní na psovi nezbude ani blecha.

Ruce, které po práci s česnekem nepříjemně páchnou, přetřeme pomerančovou kůrou. Zápach ihned zmizí.

Aby štrúdl nepraskl a nevytekla z něj náplň, posypte ji před zavinutím i trochou strouhanky.

Když vysazujete růže nebo jiné keříky, do vyhloubené jámy napřed nasypte nadrcené skořápky z ořechů. Kompostu smíšenému s ostrými skořápkami se budou vyhýbat všichni hlodavci. Za dva roky sice skořápky zetlí, ale to už bude kořenový systém růží silný.

Pokud malujete nebo natíráte a chcete si udělat pauzu, štětku obalte potravinovou fólií. Díky tomu neztvrdne ani nevyschne.

Jablečný ocet brání nežádoucímu šednutí vlasů. Stačí si ho vtírat do kadeří jednou týdně a pak opláchnout.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.