Tohle je ráj klobás! Jelení, dančí, srnčí, jehněčí, pštrosí, kamzičí, z divočáka...
Klobáskový král! Tak obyvatelé vesničky Pavlice na Znojemsku přezdívají místnímu uzenáři Jaromíru Novákovi. Ve své rodinné firmě totiž vyrábí neuvěřitelných 49 druhů klobásek, což je český unikát. Jako jediný u nás se také chlubí pochoutkami z kamzíků!
V pavlické prodejně vás bude doslova přecházet zrak! Všechny regály přetékají voňavými dobrotami z nejrůznějších druhů mas.
„Vyrábíme tradiční metodou českých uzenářů. Žádná chemie, jen poctivé maso. Máme klobásy ze zvěřiny, ale i z pštrosího či kamzičího masa. To vozíme ze Slovenska nebo Rakouska,“ popisuje Novák, který dříve vyráběl dokonce až 61 druhů!
Mezi nejdražší kousky pak patří královské jehněčí nebo kůzlečí klobásky. Za kilo téhle pochoutky dáte 555 korun!