Hrozné podezření: Otčím (35) prý týral dítě a... - Mrštil miminkem o zeď! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Hrozné podezření: Otčím (35) prý týral dítě a... - Mrštil miminkem o zeď!

V tomto domě na Berounsku mělo k týrání dojít.
V tomto domě na Berounsku mělo k týrání dojít. (pro Aha! – MIŽU, ara)

Rodiče z malé obce na Berounsku zřejmě týrali svou tříměsíční holčičku! Miminko s vážným poraněním hlavy a podlitinami v noci na včerejšek skončilo v péči lékařů. Jeho otčím s ním prý měl dokonce hodit o zeď.

..

„Vyjížděli jsme ke zraněnému dítěti, které mělo poraněnou hlavu. Převezli jsme ho na JIP fakultní nemocnice v Motole. Náš lékař na místě zjistil, že na tělíčku jsou zranění staršího data, proto jsme informovali policii,“ potvrdil Aha! ředitel zasahující záchranky Bořek Bulíček. Holčička měla podlitiny a další zranění, která nahrávala týrání. Jaké jsou verze toho, co se vlastně stalo?

Verze č. 1

Miminko mělo podle jedné z verzí jeho otčíma (35) spadnout ze stolu. Společně s jeho matkou (22) ho však prý muž na poslední chvíli zachytil a hodil na postel. Když pak viděl, v jakém je dítě stavu, zavolal záchrannou službu.

Verze č. 2

O chvíli později muž tvrdil, že si s holčičkou hrál a spadla mu.

Verze č. 3

Podle informací Aha! je ale za zraněním brutální čin, kdy otčím plačící holčičku doslova hodil proti zdi. „Dítě je po operaci hlavy. V současné době je mimo ohrožení života, ale jeho stav je vážný“ uvedla mluvčí Motola Eva Jurinová.

Údajný pachatel zmizel

„Spojili jsme se s lékaři a shromaždujeme další informace k celému případu. To, zda se opravdu jedná o trestný čin týrání svěřené osoby, a případně kdo tento trestný čin spáchal, právě zjišťujeme,“ řekla Aha! mluvčí policie Prahyvenkov Štěpánka Zatloukalová.

Vyšetřování však nebude jednoduché. Muž totiž krátce po odjezdu policie opustil bydliště a údajně odjel na Berounsko. Vypnul si mobilní telefon, a tak o něm nic neví ani jeho žena, matka dítěte. Pokud by se prokázalo, že se opravdu jedná o týrání, pachateli by hrozil trest odnětí svobody až na pět let.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.