Unesená Natasha: Strach z vlastních rodičů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Unesená Natasha: Strach z vlastních rodičů!

Snímek z roku 1998
Snímek z roku 1998 (: ČTK)

VÍDEŇ – Natascha Kampusch (18) před pár dny utekla ze svého vězení. Únosce ji držel osm let ve sklepě domu v rakouském Strasshofu. Teď má dívka vážné zdravotní i psychické problémy.

Váží jen 42 kg, po celou dobu dostávala jen jednoduchou studenou stravu jako chléb a uzeniny. Dívka je stále v šoku. Odmítá se stýkat s rodiči. Panicky se bojí kontaktu s vrstevníky. Když se dozvěděla o smrti svého věznitele Wolfganga Priklopila (†44), který spáchal sebevraždu skokem pod vlak, plakala. Podle expertů trpí tzv. »stockholmským syndromem« – ke svému únosci si vytvořila silnou vazbu. Rakouský tisk spekuluje o tom, že s ním měla dobrovolný sexuální styk. Natascha je nyní izolována na tajném místě, kde se připravuje na návrat do společnosti.

Sklep, ve kterém Natascha přebývala, neměl žádná okna a chránily jej 150kilogramové dveře. Dívka byla na těchto šesti metrech čtverečních zavřená 3096 dní.

1. Na stěně viselo modré oblečení, které měla dívka na sobě v den, kdy byla unesena. Pravděpodobně ho chtěla mít neustále na očích, připomínalo jí dřívější život.

2. Televizor. Jedna z mála věcí, která uvězněné dívce poskytovala aspoň částečný kontakt s okolním světem. Televize byla ale ovládaná zvenku, takže únosce rozhodoval, na co se dívka koukat bude, a na co ne…

3. Žebřík, díky kterému se Natascha dostávala na svou »postel« – tou byla dřevěná deska.

4. Ventilátor. Nahrazoval okno, jen díky němu se mohl vzduch v místnosti pohybovat.

5. Roh umyvadla, vedle je toaleta.

Šokující příběh dívky, kterou šílenec 8 let věznil!
Osm let ji držel únosce! A teď je konečně volná

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.