Pražský obhájce Julius Kramarič: Právník mafiánů dostal klepeta! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Pražský obhájce Julius Kramarič: Právník mafiánů dostal klepeta!

Julius Kramarič a »vor v zakoně« Andranik Soghojan.
Julius Kramarič a »vor v zakoně« Andranik Soghojan. (ara, ČTK)

Kriminalisté včera ráno v hotelu v pražských Radlicích zadrželi známého advokáta Julia Kramariče (43). Skončil na služebně v Bartolomějské ulici a na svobodu se dostal až odpoledne. Vše v souvislosti s kauzou nebezpečného šéfa ruskojazyčné mafie Andranika Soghojana (41), obviněného z pokusu o vraždu. Jeden ze svědků probíhajícího soudu totiž advokáta obvinil z uplácení. A není to poprvé, kdy Kramarič skončil na policii!

I když mluvčí Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Pavel Hanták nechtěl prozradit jméno zadrženého, zdroj Aha! potvrdil, že se opravdu jedná o Kramariče. „Mohu jen potvrdit to, že v ranních hodinách naši detektivové zadrželi osobu v souvislosti s podplácením,“ uvedl Hanták s tím, že jde o zadržení v souvislosti s případem tzv. vora v zakoně, nebezpečného zločince Andranika Soghojana.

A včera odpoledne policie advokáta Kramariče obvinila. Za uplácení mu hrozí až šest let vězení. Vazba na něj ale uvalena nebyla, kolem čtvrté odpoledne ze služebny odešel v doprovodu svého advokáta.

Kramariče nařkl z uplácení jeden ze svědků soudu s »vorem v zakoně«. Advokát prý svědkovi za křivé svědectví nabídl půl milionu korun. „Měl jsem dostat peníze, když řeknu, co není pravda,“ uvedl svědek David Štynčík s tím, že měl jako organizátora vražd místo Soghojana označit Arména Tagira Tarsžojeva. Ten už dříve pobodal krajana na Václavském náměstí a nyní je jako svědek pod policejní ochranou.

Kramarič obvinění z uplácení odmítl jako nesmysl a provokaci. Podle něj se policisté i státní zástupce se svědkem dohodli. Jde nicméně o další komplikaci v případu, který provázejí velmi přísná bezpečnostní opatření. Bezpečnostní informační služba (BIS) totiž zjistila, že se kumpáni chystali Soghojana vysvobodit přímo z vězení...

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.