Rodiče Verunky (3,5) z kauzy vyměněných dětí: Čekáme miminko! Ale v Třebíči rodit nebudeme... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Rodiče Verunky (3,5) z kauzy vyměněných dětí: Čekáme miminko! Ale v Třebíči rodit nebudeme...

Rodina malé Verunky se už brzy rozroste o dalšího potomka.
Rodina malé Verunky se už brzy rozroste o dalšího potomka. (Aha! – Martin Přibyl, ČTK – Luboš Pavlíček)

Obrovské štěstí! Takové pocity teď zažívají rodiče Libor Broža (32) a Jaroslava Trojanová (28), které celé Česko zná z případu záměny dětí v třebíčské porodnici v roce 2006. Teď je ale hrozná křivda zapomenuta a jejich dcerka Verunka (3,5) už brzy získá sourozence!

Vytrpěli si hodně, ale konečně se na ně usmálo štěstí. Kromě zdravé holčičky Verunky, kterou deset měsíců po těžko pochopitelné záměně vychovávali manželé Čermákovi místo své dcerky Nikolky, se Liboru Brožovi a Jaroslavě Trojanové v listopadu narodí miminko!

„Je to tak, už se strašně těšíme. Rodit ale rozhodně nebudeme v třebíčské porodnici, tam ani náhodou,“ svěřil se Broža. Jestli se jeho přítelkyni narodí kluk, nebo holka, ale budoucí dvojnásobný tatínek prozradit nechtěl.

„To je tajemství a musím držet jazyk za zuby, slíbil jsem to Jarce,“ usmívá se Broža. Spolu s partnerkou už se ale na miminko moc těší a doufá, že si první dny po narození druhého potomka užijí v klidu a bez špatných vzpomínek.

„Nic podobného, co se stalo tehdy, bych nikomu nepřál. Ani svému největšímu nepříteli ne,“ dodal Broža.

Tři a půl roku od nešťastné události se daří dobře i Jaroslavě a Janovi Čermákovým. „U nás je vše v pořádku.

Obě naše rodiny se pravidelně navštěvují, holky si spolu hrají a z nás se stali přátelé,“ popsal Čermák.Obě rodiny také už dostaly odškodné, které jim třebíčská nemocnice podle soudu musela vyplatit. Manželé Čermákovi získali odškodné 2,1 milionu korun. Libor Broža a Jaroslava Trojanová si od soudu odnesli 1,1 milionu korun.

Jaroslava Brožová s Nikolkou i Verunkou (vpravo) krátce po provalení výměny holčiček.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.