Zaručené tipy od čtenářů! Dnes radí Bohumila Krátká z Prahy: Cibuli natřete sádlem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Zaručené tipy od čtenářů! Dnes radí Bohumila Krátká z Prahy: Cibuli natřete sádlem

Fotografie
Fotografie (internal)

Lidé často zbytečně vyhazují potraviny, které by mohli ještě uchovat, jen vědět jak. V dnešní době krize je přitom každá ušetřená korunka dobrá. Se svými zkušenostmi se dnes podělila Bohumila Krátká z Prahy. Za její tip jí posíláme 500 korun.

  • Rozpůlená cibule v chladničce vydrží, když ji potřeme sádlem a zabalíme do alobalu.
  • Strouhaná jablka pokapeme citronem nebo citronovou šťávou z koncentrátu. Jablíčka nezhnědnou a budou mít svěží chuť.
  • Nechceme-li‚ aby se v mikrovlnce jídlo zbytečně vysušilo‚ stačí dát vedle ohřívaného talíře skleničku vody. Můžeme také jídlo před ohříváním mírně pokapat vodou. Pokud ohříváme knedlíky, je nejlepší dát je do mikrotenového sáčku. Knedlíky nevyschnou a budou pěkně vláčné.
  • Povidla ze švestek nezplesniví, když na ně nasypeme skořici a pak je zalijeme trochou rumu.
  • Vejce, které mi zbude po potření kremrolí, lze uchovat v ledničce ve skleničce od dětské přesnídávky až tři dny.
  • Pokud koupíte víc citronů, než dokážete spotřebovat, vymačkejte šťávu a spolu s cukrem uložte do ledničky. Směs se hodí na pečení a dlouho vydrží.
  • Mrazničku mají dnes doma všichni. Ne každý ale ví, co všechno lze zmrazit. Pokud vám zbylo víno, je škoda ho vylévat. Zmrazte ho a kostky používejte na omáčky a pod maso. Droždí z mrazničky je po vyndání během půl hodiny jako čerstvé. Chléb nakrájím na plátky, uložím do mikrotenových sáčků a odebírám jen potřebné množství. Buchty, koláč a bábovku ukládám do misek od polárkových dortů, tím se tvar pečiva zachová a mohu při nečekané návštěvě mít dobré pohoštění. Pečivo je jako čerstvé. Bílky, které zbudou při přípravě pokrmů, můžete uchovat v malých krabičkách v mrazáku. Lze je použít na kremrole, sněhové pečivo, bílkový chlebíček a podobně.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.