Terezka (5), kterou matka otrávila fridexem: Probrala se z kómatu a volala »Maminko...«! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Terezka (5), kterou matka otrávila fridexem: Probrala se z kómatu a volala »Maminko...«!

Veronika S. při policejní rekonstrukci činu.
Veronika S. při policejní rekonstrukci činu. (Aha! – Martin Přibyl, ČTK – Jan Sokol, reprofoto TV Nova)

»Mami, maminko... Mami, kde jsi...« Taková byla první slova malé Terezky (5) z Nejdku na Karlovarsku poté, co se v pražské Všeobecné fakultní nemocnici probrala z několikadenního kómatu. Její mámu, Veroniku S. (27), za ní ale nepustili. Je ve vazbě za to, že se dceru pokusila téměř před dvěma týdny otrávit fridexem.

Terezka je podle neoficiálních informací z nemocnice již mimo ohrožení života. Zda bude mít trvalé následky nebo jestli se ji lékařům podaří zcela vyléčit, však zůstává nadále otázkou. „Malá pacientka je nadále u nás hospitalizována, ale rodina si nepřeje, abychom se blíže vyjadřovali ke zdravotnímu stavu dívky,“ uvedla MUDr. Marcela Černická ze Všeobecné fakultní nemocnice.

„V nemocnici je s Terezkou tatínek. Manželka ví od rodiny, že je na tom již lépe,“ prozradil Jiří Bydžovský, soused z domu, kde k tragédii došlo.

Mámu malé Terky nyní čekají psychiatrická a psychologická vyšetření, ta rozhodnou o tom, zda v době činu byla příčetná a bude odsouzena. Podle policie si však Veronika S. musela vše dobře uvědomovat. „Přesně věděla, co dělá. Jednání plánovala několik měsíců dopředu,“ potvrdila policejní mluvčí Andrea Pomíchalová.

Krkavčí matce by tak hrozilo 20 let basy až výjimečný trest. V případě, že by v době míchání smrtícího koktejlu byla nepříčetná, skončila by pouze v léčebně.

Soused Jiří Bydžovský.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.