Nejdražší Škoda 120 v Česku: Už za ni chtějí 300 tisíc! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Nejdražší Škoda 120 v Česku: Už za ni chtějí 300 tisíc!

Fotografie
Fotografie (internal)

Před dvěma lety se Sylvie Trenčanská z Náměště nad Oslavou dozvěděla, že její auto Škodu 120 nikdo neukradl, ale že zarůstá plevelem na odtahovém parkovišti Městské policie Brno. Jenže – i když se v podstatě stala obětí, za celkem devítiletý pobyt auta na parkovišti má teď zaplatit statisíce korun!

Zpráva o nálezu auta před dvěma lety by byla více než radostná, kdyby její součástí nebyl platební příkaz na 180 tisíc korun, které žena měla zaplatit za odtah a několikaletý pobyt auta na parkovišti. Trenčanská se začala s městskou policií soudit, městský i krajský soud ale rozhodl v její neprospěch. Jenže suma dál narůstala. Už loni v létě, kdy Aha! o případu informovalo, činila přesná částka 213 656 korun. A dnes už je to téměř 300 tisíc korun!

Majitelka nejdražší Škody 120 v republice ale zaplatit nehodlá a vlastně ani nemůže – už sedmnáct let je nezaměstnaná a jak sama říká, žije na hranici chudoby. Se svým obhájcem uvažuje o podání dovolání k Nejvyššímu soudu.

,,Přijde mi to všechno nesmyslné. Policie mi prý dopisy o odtahu auta posílala na adresu, kde už jsem dávno nebydlela, nevěděla jsem o tom,“ tvrdí Sylvie Trenčanská. „Když auto zmizelo, byla jsem na policii, abych to nahlásila. Slíbili, že se ozvou, ale už se nic nedělo,“ dodává roztřeseným hlasem.

,,Auto bylo odtaženo, protože tvořilo překážku v silničním provozu. Žena byla o celé věci informována, poštu na adrese svého trvalého bydliště si nepřijímala,“ vysvětlila mluvčí brněnských strážníků Denisa Kapitančiková. Co teď se škodovkou bude, tak není vůbec jasné. Po letech může zamířil leda do šrotu a už teď je jasné, že půjde o nejdražší autovrak u nás.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.