Miroslav Dvořák (48) - Dal pěstí Sobotkovi! A teď tvrdí: Trest přijmu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Miroslav Dvořák (48) - Dal pěstí Sobotkovi! A teď tvrdí: Trest přijmu!

Fotografie
Fotografie (internal)

V Brně před městským soudem včera začal ostře sledovaný proces s Miroslavem Dvořákem (48). Ten letos v květnu před parlamentními volbami pěstmi zaútočil na současného úřadujícího předsedu ČSSD Bohuslava Sobotku.

Dvořák dal Sobotkovi ránu pěstí a způsobil mu pohmožděniny. Sobotka strávil noc v nemocnici a několik dnů chodil kvůli bolestem páteře s krčním límcem. Podle soudního znalce i svědků však nešlo o útok velkou silou.

„Já bych to definoval jako normální českou facku, jako když se vrátíte domů po tahu a manželka vám ji dá,“ popsal útok svědek celé události a zároveň bývalý kolega obžalovaného Jakub Smolař, který Dvořáka na předvolební mítink doprovázel.

Sám Dvořák měl po celou dobu jednání vážnou tvář. „Udělil jsem mu políček. Mrzí mě to a jsem připraven nést důsledky“ řekl jen.

Těsně po útoku ale mluvil jinak. „Já jsem věděl, že to udělám, já jsem na to osm let čekal. Říkal jsem, že jednou dostane facku,“ uvedl opilý Dvořák po incidentu, který si už na Sobotku dříve stěžoval, a to v době, kdy byl ve funkci ministra financí.

Za útok na úřední osobu a výtržnictví mu hrozí až šest let za mřížemi. Verdikt ale včera nepadl. Před rozsudkem je nutné vyslechnout i poškozeného šéfa ČSSD. Soudu se nepodařilo doručit Sobotkovi předvolání na hlavní líčení.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.