Ptáte se zvířecího psychologa: Pes musí 10 hodin čekat na venčení. Trpí!? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Ptáte se zvířecího psychologa: Pes musí 10 hodin čekat na venčení. Trpí!?

Fotografie
Fotografie (internal)

O prázdninách to šlo. Naše dcerka s fenkami chodila každou chvíli. Teď je ale ve škole a pejsci musí čekat. Vůbec si s tím nevíme rady. Při čekání na vyvenčení musí trpět. Vždyť to známe i mi lidi, jak hrozné je potřebovat a nemoci na záchod!

Dotaz čtenáře M.: S příchodem nového školního roku a vyšším časovým nárokům školy, kterou navštěvuje dcera, u nás doma vyvstal obrovský problém. A tím je venčení našich pejsků.

Vlastníme čtyřletou boloňačku a čtyřletou kříženečku, kterou jsme si v únoru vzali z útulku.

Venčili jsme je čtyřikrát denně. V 6 ráno, pak kolem 13 až 14 hodiny, odpoledne, potom kolem 18 a počtvrté kolem 22 hodiny večer.

Teď však dcera přijde ze školy až kolem 16 hodiny a tak budou pejsci od 6 až do 16 hodiny, tedy 10 hodin bez venčení. Je to hrozně dlouho a já mám strach, že se budou trápit. Co si o tom myslíte vy?

Zvířecí psycholog: Mohou močit i doma

Kliknutím zvětšete

MVDr. Alexandr Skácel

Máte pravdu,že 10 hodin je už dost… Sám považuji časovou hranici na močení 5 hodin a stolici maximálně 36 hodin.

Je uspěchaná doba, ale je možné jít spěchu i naproti. Nenapadá mne jiné řešení než přeorganizovat čas příchodů a odchodů a znám i klienty, kteří naučí své čtyřnohé miláčky konat potřebu v bytě na WC či balkóně.

NEPŘEHLÉDNĚTE! Máte otázky zvířecího psychologa, chovatele, cvičitele či veterináře? Pokud ano, pošlete nám ji. Rubrika Aha! Zvěřinec bude totiž rozšířena o poradny těchto odborníků. Své zkušenosti či dotazy zasílejte na e-mailovou adresu zverinec@ahaonline.cz, do předmětu zprávy napište heslo ZVĚŘINEC.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.