Máma malých dětí zemřela - Lékaři nepoznali prasklý vřed! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Máma malých dětí zemřela - Lékaři nepoznali prasklý vřed!

Obžalovaní lékaři (zprava) Klára Konečná, Zbyněk Šišlák a Michal Varga.
Obžalovaní lékaři (zprava) Klára Konečná, Zbyněk Šišlák a Michal Varga. (ČTK – Zdeněk Němec)

Způsobili čtyři doktoři nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně smrt pacientky (†32), mámy dvouletého a osmitýdenního dítěte? Touto otázkou se nyní zabývá zlínský soud.

Podle státního zástupce Jana Zubka loni 10. května pacientku nedostatečně vyšetřili, chybně určili její diagnózu a žena dva dny poté doma zemřela. „Včasná operace jí mohla zachránit život,“ tvrdí Zubek.

Pacientka prošla třemi oddělení špitálu, ale nikde jí nepomohli. Stěžovala si na bolest v nadbřišku a špatně se jí dýchalo. Vyšetření podle lékařky chirurgie Kláry Konečné náhlou příhodu břišní nepotvrdilo, a proto ji odeslala na interní kliniku s podezřením na infarkt. Tam doktor Michal Varga provedl rentgen srdce a plic a s kolegou Zbyňkem Šišlákem poslal ženu na neurologii, kde doktorka Kateřina Lípová určila jako diagnózu blokádu hrudní páteře.

„Spoléhala jsem na vyšetření atestovaných lékařů z chirurgie a interny, kteří vyloučili, že se jedná o náhlou příhodu břišní,“ hájila se Lípová. Dva dny nato ale pacientka doma upadla do bezvědomí a zemřela na prasklý žaludeční vřed. Soud včera nařídil znalecké posudky, v případě uznání viny hrozí obviněným lékařům až 5 let basy.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.