Ohnivé peklo: Mohl za to benzin v kanystrech! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Ohnivé peklo: Mohl za to benzin v kanystrech!

Výbuch a požár byt zcela zničily. Jeho obyvatelé zahynuli.
Výbuch a požár byt zcela zničily. Jeho obyvatelé zahynuli. (pro Aha!: Leoš KUČERA)

PRAHA – Muž (50) a žena (40), kteří v pátek večer zahynuli při požáru v bytě v Pelhřimovské ulici, zřejmě doplatili na svou vlastní neopatrnost.

Muž (50) a žena (40), kteří v pátek večer zahynuli při požáru v bytě v Pelhřimovské ulici, zřejmě doplatili na svou vlastní neopatrnost. Ohni totiž předcházel výbuch par benzinu, který unikal z kanystrů skladovaných přímo v bytě!

Jen šťastnou náhodou při tom na nezodpovědné počínání dvojice nedoplatil někdo další. Výbuch totiž provalil příčku do vedlejšího bytu. „Jeho obyvatelé naštěstí nebyli doma, což jim zachránilo zdraví, neli život,“ řekl mluvčí pražských hasičů Vít Pernica. Hasiči na místě našli dva plastové kanystry s benzinem, další možná žár roztavil. „Přechovávat tyto věci doma není nezákonné, setkáváme se s tím bohužel poměrně často. Lidé třeba doma skladují benzin do křovinořezu, “ povzdechl si Pernica. Jak benzinové páry vzplály, teď musí zjistit experti.

Ženu, jejíž tělo hasiči našli, odhodila tlaková vlna částečně do vedlejšího bytu. Kvůli hořícím párám se oheň bleskurychle šířil, když na místo dorazili hasiči, šlehaly už z oken bytu několikametrové plameny. Kromě uživatelů bytu, v němž oheň vznikl, nebyl nikdo zraněn, tři lidé se však nadýchali zplodin.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.