Mrtvý vězeň Pavel Tauchen: Věčný spánek vedle Adiny Mandlové! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Mrtvý vězeň Pavel Tauchen: Věčný spánek vedle Adiny Mandlové!

Pavel Tauchen
Pavel Tauchen  (pro Aha! – Marek Hofman, ara)

Vězeň Pavel Tauchen (†43), který se loni v listopadu zastřelil na útěku před policií v Hajanech u Blatné na Strakonicku, má luxusní místo pro svůj poslední odpočinek. Jeho popel je rozptýlen hned vedle popela slavné filmové hvězdy Adiny Mandlové.

Jak deník Aha! zjistil, na hřbitov v Blatné tam za ním chodí jeho žena Dagmar Tauchenová (28). Byla to právě ona, která Tauchena loni osvobodila v Plzni u nemocnice. Mladé ženě se podařilo překvapit policejní eskortu. Na svobodě byl pár ale jen dva dny. Jejich útěk skončil právě poblíž Blatné v osobním automobilu. V obklíčení policie si Tauchen prostřelil hlavu, jeho žena putovala do vazby. Nakonec vyvázla jen s podmínkou.

Teď svého mrtvého manžela navštěvuje na blatenské rozptylové loučce. „Ano, jeho popel je rozptýlen právě tam a občas tam jezdím. Zapálím tam svíčku a dám kytičku,“ svěřila se Aha! Dagmar Tauchenová. Na stejném místě skončil i popel největší hvězdy prvorepublikových bijáků Adiny Mandlové. Byla zde rozptýlena v devadesátých letech poté, co zemřela v Příbramské nemocnici.

„Paní Mandlová nikoho neměla a přála si být v rakvi jen v černém rubáši s rudou růží na prsou. To se jí splnilo a po kremaci byly ostatky rozptýleny ke keříku na loučku,“ prozradil zaměstnanec krematoria.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.