VIDEO MASAKR NA SLOVENSKU Zpověď muže z místa činu: Prostřelil mi auto, syn je zraněný! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

VIDEO MASAKR NA SLOVENSKU Zpověď muže z místa činu: Prostřelil mi auto, syn je zraněný!

Jednomu ze svědků střelby prostřelili auto a zranili syna.
Jednomu ze svědků střelby prostřelili auto a zranili syna. (ČTK/ Jan Koller)

Slovenská Devínska Nová Ves dnes prožila horor. Neznámý pachatel tam postřílel 5 obyvatel jednoho bytu, dalšího člověka před domem a pak i sebe. Během střelby zranil ještě 14 dalších lidí včetně malého dítěte a policisty. „Střílel patnáct minut,“ říká muž, který se zrovna vracel s dítětem od lékařky a jehož auto zasáhla jedna z kulek.

„Byl jsem zrovna s malým u lékařky a odcházíme a najednou začala střelba,“ popisuje hrozný okamžik jeden ze svědků masakru. „Rozbila se mi okna a vidím rozstřílené sedadlo...zařadil jsem jedna, dva tři a ujížděl jsem pryč, až jsem zastavil tady kousek na hlavní a utíkali jsme se schovat. A pořád se střílelo. Celých patnáct minut střelba,“ říká otřesený muž. Jedna z kulek zřejmě zasáhla i jeho syna. Ještě nevíme, jestli to zranění je od tlakové vrny, nebo mu okolo spánku proletěl projektil. Čekali jsem na sanitku hodinu," dodává.

„Nechápu to, myslel jsem si, že to jsou snad nějaké dělbuchy, ale najednou koukám že mám rozstřílená okna...v deset dopoledne jsme mohli přijít o život, je to hrozné,“ kroutí svědek hlavou. Co bylo motivem hrozného činu se zatím neví, podle posledních informací měl být střelec opilý a pod vlivem drog.

27. července 2007Osmatřicetiletý muž střílel po náhodných kolemjdoucích ve východosrbské obci Jabukovac z legálně držené lovecké pušky. Zastřelil devět lidí a dva zranil.

29. května 2008 U bosenského města Tuzla zastřelil muž šest lidí a vážně zranil další osobu. Útočníkem byl bývalý bosenský voják.

31. prosince 2009 Celkem pět lidí zastřelil kosovský Albánec ve městě Espoo u Helsinek, z toho čtyři v nákupním středisku. V bytě pak zabil svou bývalou přítelkyni. Útočník spáchal sebevraždu.

2. června 2010 Dvanáct lidí zabil a 11 zranil britský taxikář na několika místech v hrabství Cumbria v severozápadní Anglii. Útočník nakonec spáchal sebevraždu.

30. srpna 2010 Střelba v bratislavské okrajové čtvrti Devínska Nová Ves si vyžádala šest mrtvých a nejméně 13 zraněných. Podle nepotvrzených informací spáchal muž sebevraždu.

Jedna oběť přišla o život před domem.

ČTĚTE TAKÉ:

VIDEO Masakr na Slovensku: 7 lidí včetně pachatele přišlo o život, 14 je zraněných

Video: Youtube.com

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.