Fanoušci rallye se bojí o svá místa - 14 hodin se nehnou ze židle! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Fanoušci rallye se bojí o svá místa - 14 hodin se nehnou ze židle!

Robert alias Čiko z Přerova (v kšiltovce) svou pozici neopustí ani na vteřinu.
Robert alias Čiko z Přerova (v kšiltovce) svou pozici neopustí ani na vteřinu. (pro Aha! – Ivan Dostál)

Automobilový závod Barum Czech Rally Zlín láká motoristické fanoušky z celého světa. Mnozí udělají cokoliv, jen aby získali nejlepší místa a mohli si adrenalinový sport vychutnat naplno. Někteří, jako třeba Robert z Přerova, si svoje místo na tribuně doslova vysedí.

..

Robert alias Čiko z Přerova na místo závodu dorazil se čtrnáctihodinovým předstihem. „Loni jsem přijel kolem oběda a musel jsem stát na špičkách. Letos jsme se pojistili.“ Do Zlína dorazil Čiko i s kamarádem včera v sedm hodin ráno. „Teď je to ještě dobré, ale večer, pár hodin před startem, tu bude brutální tlačenice. Nezajdeme si ani na záchod, protože bychom hned o svá místa přišli,“ komentoval mladík s pivem v ruce.

V tom ale může být zásadní problém. Nejlepší místa ke sledování včerejší rychlostní zkoušky byla totiž na mostě, který je nad autobusovým nádražím v centru města Zlín. Nejbližší WC je asi 300 metrů daleko. „To už bych nenašel ani svoji židličku,“ smál se Robert. Má tedy jednoduchý systém. Nalévají si dovezená piva z dvoulitrových PET lahví a co vypijí, do lahví také vrátí. „Je to docela v pohodě, zkoušel jsem to a jde to udělat tak, že nikdo téměř nic nepozná. Ani u toho nevstanu ze židle.“

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.