Aha! pomohlo hladovým pejskům - Haf! Už máme rodinu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Aha! pomohlo hladovým pejskům - Haf! Už máme rodinu!

Čiko si padl do oka i s novým kamarádem Ronem. Dělí se spolu o boudu i o hračky.
Čiko si padl do oka i s novým kamarádem Ronem. Dělí se spolu o boudu i o hračky. (pro Aha! – www.caniscentrum.com)

Psí útulek v Lanškrouně na Pardubicku bojoval na začátku prázdnin o přežití. Krize připravila Caniscentrum o sponzory a misky asi 30 hafanů byly poloprázdné. „Poté, co o našich starostech napsalo Aha!, pomohli nám hodní lidé. Zaplnili nejen misky, ale dali našim pejskům i nový domov,“ říká majitelka útulku Renata Kristková.

Štěstí potkalo i třeba Badíčka. „Bady se k nám dostal na konci roku 2008. Trpěl průjmy, měl zanedbanou srst. Byl ale moc milý, zbožňoval děti,“ vzpomíná Kristková. Zájemci o adopci však kolem něj procházeli, jako by neexistoval. „Bylo nám ho moc líto. Šanci Badymu dalo Aha!,“ dodává Kristková. Bady odcestoval do Šumperku, kde našel i starší psí kamarádku, středoasiatku Kiru.

„Když jsem si přečetla výzvu k pomoci pejskům z útulku v Lanškrouně, bylo po poradě s rodinou rozhodnuto. I Kiruška Badíka přijala dobře a je z nich spokojená dvojka,“ říká Badyho nová majitelka, která nechce zveřejnit své jméno. Badík hned první den předvedl psí vrtoch. „Odmítal chodit po schodech, i když jsme mu na ně naskládali plno mlsů. Druhý den ale sám vyrazil na obchůzku a po schodech už běhá jako drak,“ dodává panička.

Jídlo je stále jeho nejmilejší zábavou. „Jak se nese miska s papáním, Badík připomíná utržený vagon. V kuchyni, na co dosáhne, to je jeho. Zatím jsme ale oběd vždy uchránili,“ dodává Badyho panička a věří, že jejich nový člen rodiny brzy pochopí, že plnou misku má vždy jistou.

Z Čika je »zahradník«

Čika našli lidé v květnu 2009 jako malé, asi devítitýdenní štěně. Krčil se v seníku, vyhublý, začervený, zablešený, měl nafouklé bříško. Bál se, nevěřil lidské ruce, nesnášel se s ostatními psy. Čiko se v útulku srovnal, ale nikdo mu nedával velké šance na domov. Ale... „Čika jsem viděla v Aha! a byla to láska na první pohled,“ říká jeho nová paní, která bere s nadhledem i fakt, že jí na velké zahradě vyhrabává kytky.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.