Cirkusáci venčí šelmy ve městě! Pozor! Tygr na procházce! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Cirkusáci venčí šelmy ve městě! Pozor! Tygr na procházce!

Tygřice Tajga chodí s principálem cirkusu Joo na vycházky i na veřejnost.
Tygřice Tajga chodí s principálem cirkusu Joo na vycházky i na veřejnost. (pro Aha! – František Prachman)

Uherským Hradištěm, tedy konkrétně jeho frekventovaným centrem, se procházejí tygři! „Myslela jsem, že mám šálení. Šla jsem nakoupit a naráz potkám tygra,“ popisuje jedna z místních žen. Ale žádný přelud to nebyl, na vodítku se tady skutečně procházejí šelmy, které tu venčí ředitel právě hostujícího Národního cirkusu JoJoo Jaromír Joo (55).

Tygry ale principál nikdy nepouští volně, vždycky musejí na veřejnosti chodit hezky spořádaně na vodítku. A vždycky je vodí samotný ředitel Joo. Ten také všechny kolemjdoucí upozorňuje, že se nemusejí ničeho bát.

„Obavy absolutně nejsou na místě, naši tygři jsou nesmírně inteligentní a neškodní. Nejraději chodím ven na procházku s jedenapůlletou tygřicí Tajgou. Kromě ní mám ale dalších šest tygřích miláčků. Zvířata se umějí bez problémů pohybovat po ulici, jezdí ve výtahu, jsou absolutně zvyklá na lidi. Také v manéži vystupují jen na vodítku,“ popisuje krotitel.

I přesto jsou Hradišťané a návštěvníci poklidného slováckého města při setkání s pruhovanými šelmami vyděšeni nebo alespoň hodně zaskočeni. „Jsem zvyklý na leccos, ale tohle mne rozhodně vyděsilo,“ vrací se k neobvyklému polednímu zážitku další Hradišťan Vladimír Salčák.

„To mně se to hrozně líbilo a nebála jsem se vůbec,“ hlásí naopak šestiletá Anetka z Brna, která tráví prázdniny u babičky.

Lidé na ulicích vždy jen vyjeveně zírají...

I s tygrem jen hezky po přechodu.

V cirkusu mají celkem šest údajně neškodných tygříků...

Tygřice si brousí drápy.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.